Bitcoin HaberleriManşet

BTC fiyatını 1 Milyon $ olarak tahmin eden model doğrulandı

Sponsorlu İçerik

Fidelity Digital Assets, Bitcoin fiyatını 1.000.000 dolar olacağını tahmin eden stok akış modelini gözden geçirdi ve doğruladı. Ayrıca, stok akış oranı nedeniyle Bitcoin’in 2024’ten sonra altından daha iyi performans göstermesini bekliyor.

Varlık yönetimi firması Fidelity Digital Assets, analist PlanB tarafından oluşturulan stok akış modelini analiz eden bir rapor yayınladı. Rapor, bir yatırım olarak Bitcoin’e ilgi çeken nedenleri incelemenin bir yolu olarak oluşturuldu. Fidelity Digital Assets’in belirttiği gibi, Bitcoin geleneksel yatırım portföylerine giderek daha fazla entegre oluyor.

Bu anlamda rapor, Bitcoin’in onu bir değer deposu yapan iki özelliğe sahip olduğuna işaret ediyor. Birincisi, Bitcoin az bulunan bir ekonomik mal ve bu nedenle uzun vadede “gerçek değer kaybına” karşı bir koruma aracı. MicroStrategy gibi şirketler, Federal Rezerv’in enflasyonist politikalarına karşı kendilerini korumak için Bitcoin’e geçtikçe bu durum şimdi her zamankinden daha güçlü bir şekilde ortaya çıkıyor.

Bitcoin’i bir değer deposu yapan bir başka özellik de, başlangıç sırasındaki kıtlığının protokole yerleştirilmiş olması ve değiştirilememesi. Dahası, Bitcoin’in para politikası merkezi olmayan bir şekilde uygulanır. İşlemler ağ kullanıcıları tarafından merkeziyetsiz bir şekilde kontrol edilir. Bu nedenle temel tasarımı değiştirebilecek merkezi bir güç yok!

Gelecek vadeden bir değer deposu olarak Bitcoin

Fidelity Digital Assets ayrıca Bitcoin’in düşük benimsenme oranının hala değer saklama statüsüne sahip olmasına izin vermediğini belirtti. Bu nedenle rapor, Bitcoin’i Facebook’un yalnızca 50 milyon kullanıcısı olan ilk günleriyle karşılaştırıyor. Bununla birlikte, varlık yönetimi firması, Bitcoin’in Mayıs ayında meydana gelen halving’in, korona virüs pandemisinin etkilerini hafifletmek için uygulanan benzeri görülmemiş bir parasal teşvik ile aynı zamana denk gelmesini “ilginç” buluyor.

Bu anlamda, yukarıda bahsedilen halving, merkeziyetsizlik, kıtlık ve diğer özellikler, stok-akış oranına göre Bitcoin’i altından sonra en dayanıklı ikinci varlık haline getiriyor. Fidelity Digital Assets, Bitcoin’in kriz zamanlarında bir değer deposu olarak potansiyelini ve mevcut ekonomik durumda değer kazanmaya devam etme potansiyelini vurguladı:

”Çağlar boyunca en dayanıklı değer deposu olan altın, en yüksek stok-akış oranına sahipken, onu Bitcoin (bugün) ve gümüş izliyor. Son halving’in (Mayıs 2020) gerçekleşmesinin ardından, altın ve Bitcoin oranı arasındaki boşluk sıkıştırıldı. Bitcoin, bir sonraki halving’in (2024) ardından altını gölgede bırakacak.”

Analist PlanB tarafından Bitcoin’e uyarlanan stok akış modeline göre, BTC bir sonraki yukarı döngüsünde 2025 yılına kadar 1.000.000 dolarlık bir fiyata ulaşacak.

Bitcoin haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz?>>> Hemen enkriptohaber.com/bitcoin sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu