Bitcoin HaberleriManşet

BTC için belirleyici gün: CME’nin açık faizi Cuma doluyor

Sponsorlu İçerik

Bitcoin‘in finansal türevlerinin Chicago Ticaret Borsası‘ndaki (CME) popülaritesi, kripto para birimi için tüm zamanların en yüksek faizine yol açtı. Vadeli işlem sözleşmelerinde 23.000 BTC ve opsiyonlarda 10.000 BTC Cuma günü sona erecek ve bu da Bitcoin’in fiyatı üzerinde olası olumsuz bir etki yaratabilir.

Veri analiz firması Skew’e göre, Bitcoin tabanlı finansal türevlerin geçtiğimiz ay popülaritesinde bir artış oldu. Aynı dönemde Bitcoin, Covid-19 salgının ortaya çıkmasından kaynaklanan ayı pazarından çıktı. Bununla birlikte, BTC son zamanlarda önemli 10.000 dolar seviyesini geçmek için birkaç kez reddedildikten sonra oynaklığın da bir artış gördü.

Bitcoin 9.000 doları geçmeyi başarmış olsa da, kısa vadede hala düşüş eğiliminde olabilir. 29 Mayıs Cuma günü, Bitcoin tabanlı finansal türev sözleşmelerinin CME‘de sona ermesi BTC fiyatındaki oynaklığı artırabilir. Son 30 gün içinde CME’deki Bitcoin vadeli işlemlerine ilişkin günlük açık faiz artışı, tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 914 milyon dolara ulaşarak ortalama 382 milyon dolar oldu.

Buna ek olarak, Bitcoin tabanlı türevler CME yatırımcıları arasında daha fazla popülerlik kazandıkça, Bitcoin opsiyonları ve vadeli işlemlere yeni tüm zamanların en yüksek seviyelerini belirleyen toplam açık faizde bir artış gösterdi. Bitcoin vadeli işlemlerine yönelik toplam açık faiz, tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 532 milyon dolara ulaştı.

Öte yandan, CME’deki Bitcoin opsiyonlarına olan toplam açık faiz artıyor ve tüm zamanların en yüksek seviyesi 175 milyon dolar ile ikinci sırada yer alıyor. BTC opsiyonları için 1 milyar dolara açık faiz elde eden Deribit’in çok altında.

Skew’e göre, vadeli işlem sözleşmelerinde 23.0000 BTC ve opsiyonlarda 10.000 BTC‘nin süresi sona erecek. Bu, her ürün için açık faizin yaklaşık %50’sini temsil ediyor. Son kullanma tarihi yaklaştıkça, trader’lar sözleşmelerini kapatacak. Yani, daha sonra bir son kullanma tarihi olan başkalarını satın almak ve pozisyonlarını tutabilmek için sözleşmelerini son kullanma tarihinden önce satacaklar.

Bununla birlikte, bu sözleşmelerdeki borsa satış baskısında geçici bir artış olması nedeniyle BTC fiyatı üzerinde olumsuz bir etkiye sahip olabilir. CME’nin kripto para pazarındaki payının hala düşük olması nedeniyle etkisinin kısa olması bekleniyor.

Diğer Bitcoin haberleri için enkriptohaber.com/bitcoin sayfamızı görüntüleyebilirsiniz.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu