Bitcoin HaberleriSon Dakika

BTC İçin Şok Sözler! ”Muzu Bitcoin’e Tercih Ederim”

Sponsorlu İçerik

Mark Cuban, yenilikçi teknolojilere yatırım yaparak bir servet kazandı, ancak bu yeni ortaya çıkan her şeyi sevdiği anlamına gelmiyor. Milyarder, kripto para birimlerini küçümsediğini Forbes ile yaptığı röportajda Bitcoin‘in güvenilir para birimi olarak kullanılma şansı olmadığını net bir şekilde ifade etti.

Forbes, Shark Tank yıldızına , BTC‘nin gelecekte standart, günlük bir şekilde kullanılacağına dair bir senaryo öngörüp öngörmediğini sordu.
O da Bitcoin’in  “kullanımı zor, hacklenmesi, kaybetmesi çok kolay, anlaşılması ve değerinin yükselmesi çok zor” dedi. Cuban sıradan insanlar için “ BTC’yi neden ekosistemde bulunan tüm diğer kripto para birimleri üzerinde kullanmaları gerektiğini anlamalarını sağlamanın çok fazla iş gerektirdiğini de ekledi.

Mark Cuban ekim ayında, BTC’nin  beyzbol kartlarından ve muzlardan daha az kullanıldığını söyledi.

“Bitcoin ile yapabileceğiniz daha az şey var, en azından beyzbol kartlarıma bakabilirim  ve muzları Bitcoin‘e  tercih ederim çünkü muz yiyebilirim.”

Cuban röportajda, BTC‘nin benimsenmesinin karşılaştığı zorlukları da gündeme getirdi.

Bitcoin, nüfusun %99’u için çok karmaşıktır. Bir cihaza yerleştiriyor musunuz, yazdırıyor musunuz, saldırıya uğramaktan nasıl uzak duruyorsunuz, sizin için kim barındıracak?”

Mark Cuban‘ın Bitcoin‘i küçümsemesi, onu NBA takımı Dallas Mavericks için bir ödeme seçeneği olarak kabul etmesini engellemedi. Ekip 5 yıl önce BTC‘yi kabul etmeye başladı ancak, kimsenin kripto para birimi ile ödeme yapmamasından dolayı durduruldu.

Mavericks, Ağustos ayında tekrar Bitcoin‘i kabul etmeye başladı. 2019 oyun biletleri için Cuban “ağ geçitleri daha basit hale geldiği için tekrar sunmaya karar verdiğini ve onunla satın almak isteyen bir müşterimiz olursa, muz alacağım” şeklinde açıklama yaptı.

Finansal dünyadaki diğer birçok figür gibi, Mark Cuban da Blockchain hakkında hevesli ama kripto paralara değil. Kripto para birimleri hakkındaki olumsuz görüşüne rağmen, BTC‘yi ödeme olarak almasını engellemiyor gibi görünüyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu