Bitcoin HaberleriManşet

Büyük Bitcoin fiyat hareketi yaklaşıyor!

Sponsorlu İçerik

Bitcoin’in 30 günlük tarihsel volatilitesi %20’ye yaklaşıyor. Geriye dönüp bakıldığında, bu her zaman büyük fiyat hareketlerinden önce, genellikle boğalar lehine oldu.

Bitcoin, son birkaç haftadır dar bir aralıkta işlem görüyor ve hangi yönde hareket edeceği belirsizliğini koruyor. Bu, oldukça düşmekte olan tarihi volatiliteye de yansıyor. Aslında şu anda, genellikle büyük bir hareketin geldiği bir noktada.

Büyük hareket başlayacak mı?

Kripto para piyasalarını uzun süredir takip edenler, nadiren sıkıcı günlerin olduğunu bilirler. Ve sıkıcı bir dönem, genellikle büyük bir fiyat dalgalanmasından hemen önce gelir.

Popüler bir yatırım stratejisti ve endüstri uzmanı olan Raoul Pal, Bitcoin’in 30 günlük tarihi volatilitesinin %20’ye düştüğüne dikkat çekti.

“Bitcoin’in 30 günlük tarihi volatilitesi hızla düşüyor ve %20’lerde. Geçmişte %20’ye ulaştığı zaman fiyat hemen 6 kat arttı ve birkaç ay içinde volatilite %80’e ulaştı. 1 kez (Kasım 2018) fiyatlar keskin bir şekilde düştü. Her iki durumda da, yakında büyük bir hamle geliyor.”

Bu bağlamda dikkate alınması gereken bir diğer konu da Bollinger Bantlarıdır. Bunlar, bir varlığın belirli bir hareketli ortalamadan standart sapmasını ölçen önemli bir göstergeyi temsil eder. Basitçe söylemek gerekirse, bantlar ne kadar geniş aralıkta olursa, uçuculuk o kadar yüksek olur ve bunun tersi de geçerlidir.

Haberimizin yayına girdiği sırada, bantlar sıkışmış durumda. Bu da Bitcoin’in mevcut işlem aralığından çıkamayacağı ve büyük bir hareketin yakın olduğu şeklindeki anlatıyı daha da destekliyor.

Durum boğaların lehine

Pal’a göre tarih boğaların lehine. Çünkü, yedi volatiletinin altısı o kadar düşüktü ki Bitcoin ters yönde hareket etti.

Bununla birlikte, Kasım 2018’de Bollinger Bantları, içinde bulunduğumuz dönemdeki gibi sıkıştı ve fiyat, yıllık en düşük seviyelerine geriledi.

Bitcoin’in yönünü belirlemek zordur. Ancak, teknik göstergeler büyük bir hareketin yaklaştığını gösteriyor ve bu yüzden çok dikkatli olmanın zamanı geldi.

Bitcoin haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz?>>> Hemen enkriptohaber.com/bitcoin sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu