Bitcoin HaberleriManşet

Çin, Bitcoin madencilik konumunu daha da güçlendirebilir

Sponsorlu İçerik

Çin bölgesi Sichuan‘daki bir şehir olan Yaan, kısa süre önce Blockchain endüstrisindeki gelişmelere yardımcı olmak için hidroelektrik tüketiminin inşası konusunda yeni bir düzenleme yayınladı. Şehir, hidroelektrik kaynaklarının avantajlarını kullanarak, Bitcoin madenciliği açısından önemli bir oyuncu olabilir.

Yaan‘daki yerel kuruluşlar yakın zamanda “Blockchain Endüstrisinin Gelişimini Desteklemek için Hidroelektrik Tüketim Gösteri Bölgeleri İnşaatına İlişkin Uygulama Görüşleri” adlı ortak girişimi duyurdular.

Bölgedeki geniş su kaynaklarını ve hidroelektrik avantajlarını kullanacak olan yeni düzenleme, Blockchain gelişimi için büyük stratejik fırsatları yakalamayı hedefliyor.

Uygulanması durumunda, yeni girişim Yaan‘ı etkili bir ulusal Blockchain endüstrisi buluşma yeri yapabilir. Ayrıca bu açıklama Sichuan‘daki tüm ekonomi sektörü için büyümeyi de geliştirebilir.

Duyuruya göre, girişimden yararlanan tüm şirketlerin inşaat projeleri için tüm prosedürlerle eşleşmesi gerekiyor.

Açıklama, güç fiyatlarının kesin düşüşünü açıklamasa da, konuyu bilen insanlar önümüzdeki yağmur mevsimi ile birlikte bu ekstra arzın 0.20CNY’ye (0.03 $) düşebileceğini tahmin ediyor.

Bitcoin madenciliği üzerine etkileri

Yukarıdakilerin hepsinin Bitcoin madenciliği üzerinde ciddi bir etkisi olabilir. Yakın tarihli bir rapora göre, Çin zaten Bitcoin‘in toplam hashrate’in çoğunu kontrol edeyor. Öngörülen enerji fiyatındaki düşüş konumunu daha da güçlendirebilir.

Bu durumda, bu gelişmeler tam olarak ağın ihtiyacı olan şey olabilir. İki hafta içinde gerçekleşmesi planlanan Bitcoin Halving, madencilerin kazandıkları ödüllerin yarısını azaltacak. Ve konuyla ilgili bir araştırma, madenciler için kârlı kalacaksa, Bitcoin fiyatın halving gerçekleştikten sonra yaklaşık 15.000 dolara ulaşması gerektiğini bildirdi. Haberimizin hazırlandığı sırada Bitcoin yaklaşık 7.700 dolardan işlem yaptığı için bu, değerini iki katına çıkarmak zorunda olduğu anlamına geliyor.

Ek olarak, COVID-19 salgını beklenmedik bir şekilde birkaç büyük Bitcoin madencilik tesisinin kapanmasına ve iş gücünü azaltmasına neden oldu.

Nihayetinde, ağın omurgası olan Bitcoin madencileri, büyük güç ve fiyat düşüşleri ile önemli ölçüde fayda sağlayabilir. Bu durumda, halving gerçekleştikten sonra BTC fiyat artışı olmasa bile, çalışmalarına devam etmeye teşvik edebilir.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu