Bitcoin Haberleri

Çin, Corona Nedeniyle BTC Madencilik Çiftliklerini Kapattı

Sponsorlu İçerik

Corona Virüs salgını kötüleştikçe, Çinli yetkililer yayılmayı kontrol etmek için Bitcoin madencilik çiftliklerini kapatıyorlar.

BTC madencilik havuzu işletmecisi Jiang Zhuoer yaptığı açıklamada, madencilik tesislerinin devam eden salgın nedenini göstererek yerel polis tarafından kapatıldığını açıkladı.

Jiang Zhuoer:

“Polis geldi ve tüm madencilik makinalarını kapatmaya zorladı. Düzenli bir… yoklama yapmak ve dışarı çıkmayı kesinlikle yasaklamak anlaşılabilir, ancak salgını önlemek için madencilik makinesini kapatmanın faydası nedir? Belki diğer tüm fabrikalar kapatıldı ve biz de istisna değiliz. Eğer bu devam ederse, çoğu insan salgın hastalıktan ölmeden önce yoksulluktan ölecek.”

Madencilik tesisinin konumuna bakıldığında, salgının merkez üssü Wuhan şehrinden oldukça uzakta olması dikkat çekiyor.

Corona virüsü, Çin ekonomisini alt üst etti. Şimdiye kadar, virüs nedeniyle resmi verilere göre 638 kişi öldü ve yaklaşık 31.500 kişi corona virüsü taşıyor.

Çin hükümeti kripto para ticaretini yasaklamış olsa da, ülke hala toplam hash oranının %65’i olarak tahmin edilen Bitcoin madenciliğine liderlik ediyor.

Çin‘deki madencilik tesislerinin kapanmasına rağmen, Bitcoin madenciliğinin hash oranı, özellikle kripto para biriminin yükselen fiyatları nedeniyle sürekli artmakta. Bu aynı zamanda Çin dışındaki madencilik tesislerinin yükselme olasılığını da gösteriyor.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu