Çin’in Yeni Trendi ”Bitcoin”

Çin, kripto para birimlerine karşı düşmanca tavrıyla bilinse de, vatandaşları hala yakından takip ediyor. Weibo‘da, Bitcoin‘in 10.000 dolar fiyat seviyesini geçmesinden sonra trend oldu. Görünüşe göre dünyanın bir kez daha bu kilometre taşını aştığı için Bitcoin‘e olan ilgisi artıyor.

Ülkedeki kripto para ticaretindeki güçlü kısıtlamalara rağmen Çin her zaman Bitcoin‘in en büyük pazarlarından biri. Madencilerin çoğu Çin‘de bulunuyor ve ülke hala en iyi OTC ticaret merkezlerinden biri olmaya devam ediyor. Şu anda Çin‘i rahatsız eden iç sorunlar arasında corona virüs de dahil olmak üzere, Bitcoin‘in yine de Weibo‘da trend bir pozisyon sağlamayı başarması gerçekten ilginin ne yönde olduğuna ışık tutuyor.

Bazı Çinli yatırımcıların Bitcoin‘i felakete karşı olası bir korunma olarak aradıklarına dair spekülasyonlar da var. 2020 ekonomik tahmini ülke için özellikle kötü görünüyor. Üst düzey ekonomist ve Evercore ISI Başkanı Ed Hyman, Çin‘in bu yıl %0.01 etkili bir büyüme ile tüm ekonomisinin durduğunu görebildiğini söyledi.

Bu tür ekonomik endişeler tarihsel olarak Bitcoin’in fiyatındaki artışla bağlantılıydı. Varlığın psikolojik sınır olan 10.000 doları aşmasıyla, yine durum böyle görünüyor. Yine de, Bitcoin‘in durgunluk benzeri bir senaryoda nasıl tepki vereceği görülüyor. Bitcoin, sadece 2009’dan beri var ve hiçbir zaman ekonomik bir kriz yaşamadı. Bu yüzden, bu tür ekonomik korkular bir gerçeklik haline gelirse Bitcoin test edilebilir.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.