Bitcoin HaberleriManşet
Trend

Coronavirüs, Bitcoin Fiyatının Yükselmesi İçin Bir Şans Mı?

Sponsorlu İçerik

Coronavirüs, Bitcoin fiyatının 8.000 $’ın altına düşmesinin ana nedenlerinden biri olarak kabul ediliyor. Ancak, uzun vadede coronavirüs küresel ekonomik krizin bir sonucu olarak Bitcoin‘in gerçek değerini ortaya çıkarabilir.

Coronavirüs, küresel finans piyasalarındaki herkesin korkmasına neden oluyor. Avrupa ve ABD’deki borsalar, 2008’deki küresel ekonomik krizden bu yana en kötü günlerini yaşıyor. Dow Jones, coronavirüs yayılma korkusu ve petrol fiyatındaki savaş nedeniyle dün % 4.60 geriledi ve puan bazında tarihteki en sert günlük düşüşünü kaydetti. S&P 500 de % 7.6 düştü.

Bununla birlikte, birçok kripto para uzmanının beklentilerinin aksine, Bitcoin fiyatı da ağır kayıplara uğradı ve 10.200 $ direnç bölgesinin reddetmesinden bu yana 8.000 $’ın altına düştü. Bitcoin‘in kriz zamanlarında bir korunma, “güvenli bir sığınak” olduğu tezi henüz doğrulanmadı. Ancak, Bitcoin‘in mucidi Satoshi Nakamoto haklıysa, Bitcoin hala geri dönüş yapabilir.

Bitcoin, Coronavirüs Nedeniyle Mi Düştü?

Coronavirüsün Bitcoin’in düşüşünden sorumlu olup olmadığı şu anda herkesin dilinde. Bu sorunun kesin bir cevabı yok. Bununla birlikte, küresel finansal piyasalardaki panik havasından Bitcoin de nasibini aldı. Hem ticaret hacmi hem de Bitcoin Vadeli İşlemleri’nin açık faizi, coronavirüsten dolayı önemli ölçüde düştü.

Öte yandan, şu anda Bitcoin‘in fiyat düşüşünün önemli nedenleri var. Özellikle, Bitcoin tarihinin en büyük dolandırıcılık vakalarından biri olan PlusToken dolandırıcılarının daha fazla tasfiyesi, Bitcoin üzerindeki satış baskısı için makul bir açıklama gibi görünüyor. Bununla birlikte, birçoğu için bariz suçlu, yayılan coronavirüs gibi görünüyor.

Bununla birlikte, küresel finansal piyasalarla ilgili olarak, tüm finansal sistemin mevcut duruma katkıda bulunup bulunmadığı eleştirel olarak sorgulanmalıdır. Son yıllarda, merkez bankası sistemi durmadan para basıyor, bu da bir yandan ekonomik sistemi zayıf bir temele oturtuyor, diğer yandan da enflasyonu, vatandaşın kamulaştırılmasını sağlıyor. Bu yüzden Satoshi Nakamoto, 2009 yılında Bitcoin‘i piyasaya sürdü.

Bitcoin Ve Ekonomik Kriz

Bitcoin, küresel ekonomik krize ve çöken sistemlere yanıt olarak, insanların kriz zamanlarında servetlerini korumalarına yardımcı olmak için tasarlandı. Bu nedenle, şimdiki soru, Bitcoin fikri başarısız mı oldu? Cevap şimdiye kadar açıkça hayır.

Coronavirüs salgınının Bitcoin fiyatı üzerinde önemli bir etkisi olabilir, çünkü Bitcoin‘in finansal ve fiziksel olarak sağlıklı insanlara ihtiyacı var. İşten çıkarılan çalışanlar, Bitcoin‘i spekülatif olarak satın alma gücünden daha fazla para kazanmayı göze alamaz.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu