Bitcoin HaberleriManşet

Craig Wright, BTC Yaratıcısı Olduğunu Kanıtlayabilecek Mi?

Sponsorlu İçerik

Kendini Bitcoin yaratıcısı olarak ilan eden Craig Wright, eski ortağı Dave Kleiman‘ın ailesine karşı davasında kanıt olarak 11.000 belgeyi ortaya koyması için son tarih verildi. ABD’nin Florida Eyaleti Güney Bölge Mahkemesi Başkanı Beth Bloom kararını bu yılın 13 Nisan’ında yayınladı. Karara göre, Wright 17 Nisan’a kadar mahkemenin kararına uymak zorunda.

Wright’ın davasından sorumlu mahkeme, Yargıç Bruce Reinhart‘ın tarafından daha önce bir karar yayınlandı. Ancak Wright ve hukuk ekibi, hâkimin “açıkça yanlış ve yasadışı şekilde” hareket ettiği gerekçesiyle bir itirazda bulundu. İtirazda, Wright’ın yasal temsilcileri hakimin kararının büyük ölçüde “kişisel saldırılara” dayandığını belirtti.

Buna ek olarak, Wright’ın yasal temsilcileri 11.000 belgenin avukat / müvekkil imtiyazı ile korunduğu iddiasına dayanıyordu. Bu iddia Yargıç Reinhart tarafından da reddedildi. Yargıç Bloom, Yargıç Reinhart’ın kararını yineledi ve şunları söyledi:

”Yargıç Reinhart, önündeki delilleri göz önüne alırken açıkça hatalı değildi veya yasalara aykırı hareket etmedi.”

Karar ayrıca Wright‘tan istenen belgelerle ilgili avukat / müvekkil menfaati bulunmadığını da yineliyor. Bu nedenle, Discovery Order’ın Wright’a, davalının mahkemenin talep edilen delilleri incelemesini engelleyen bir otoritenin imtiyaz veya delili olduğunu gösteremediği gerekçesiyle belgeleri sunmaya ikna ettiğini teyit ediyor. Satoshi Nakamoto tarafından çıkarılan bir milyon Bitcoin kanıtının bulunduğu iddia edilen Tulip Trust ile ilgili olarak Mahkeme, kanıtın varlığını doğrulamak için kanıt sunulmasını önleyen bir ayrıcalık olmadığını teyit ediyor.

Kripto para topluluğunun birçok üyesinin beklediği an yakın olabilir. Wright talep edilen belgeleri ortaya koymazsa, Wright ve Dave Kleiman’ın akrabaları arasındaki dava yakında sona erebilir.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu