Altcoin HaberleriBitcoin HaberleriManşet

Daha Fazla Hükümet Bitcoin Ve Kripto Paraları Kucaklayabilir

Sponsorlu İçerik

Mart ayının ilk haftası, Bitcoin ve dünya çapındaki kripto para düzenlemesi açısından olumlu bir hafta oldu.

  • Güney Kore’nin mali düzenleyicileri ülkede Bitcoin ve kripto para ticaretini düzenleyen yeni bir yasa çıkardı.
  • Fransa Nanterre Ticaret Mahkemesi, Bitcoin’in yasal bir para türü olduğuna karar verdi.
  • Hindistan Yüksek Mahkemesi, 2018 yılında Hindistan Merkez Bankası tarafından çıkarılan kripto para yasağını bozdu.
  • Almanya, Bitcoin’i finansal araç olarak sınıflandırdı.

Yukarıdaki gelişmeler, diğer ülkelerin artık takip edecek şablonlara ve bilinen prosedürlere sahip oldukları için kripto dostu mevzuat tasarlamaları ve geçmeleri için bir yol sunucak.

Büyük gelişmelerin bir hafta içinde gerçekleşmesi ile, Bitcoin ve kripto para düzenlemesini düşünen diğer hükümetlerin kendi yargı yetkileri için benzer düzenleyici çerçeveler sağlayacağını tahmin edebiliriz. Artık kendi bireysel kripto para düzenlemelerini hazırlamak için izleyecekleri yollar var. Örneğin, kripto para işlemleri ile uğraşanlar artık hükümetlerinin kendi yargı bölgelerinde Bitcoin ve kripto para ticaretini yasaklamaya karar verdiği durumlarda Hindistan‘daki gibi çalışma yapabilecek ve bu durumu örnek gösterebilecekler.

Almanya ve Fransa, her iki ülke de Avrupa Birliği‘nde finansal alanda en iyi iki ülke olarak kabul ediliyor. Bu ülkelerin mali açıdan daha fazla gelişmesiyle Avrupa Birliği‘ni oluşturan diğer ülkelerin Bitcoin ve kripto para ticareti söz konusu olduğunda benzer düzenleyici çerçeveler almaya ikna edebilirler.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu