Bitcoin HaberleriManşetSon Dakika

Danimarka Vergi Dairesi, Kripto Para Sahiplerini Uyardı!

Sponsorlu İçerik

Danimarka‘nın vergi dairesi, 20.000 kripto para sahibine, vergi beyannamelerini değiştirmelerini, kripto para kazançlarına vergi ödemelerini ve cezalarla karşı karşıya gelmemeleri için uyarı mektupları gönderdiği bildiriliyor. Vergi ajansı, kripto işlemlerinin eksiksiz bir şekilde yapılmasını talep ediyor.

Bu yılın başlarında Skattestyrelsen, yerel borsaları kullanarak kripto para sahipleri hakkında bilgi almak için ülkenin vergi konseyi Skatterådet tarafından yetkilendirildiğini bildirdi. Ajans, 29 Ağustos’ta platformlarda kripto para ticareti yapan 20.000 vatandaş hakkında bilgi aldığını duyurdu.

Borsaların 1 Ocak 2016 ve 31 Aralık 2018 tarihleri ​​arasında yapılan tüm kripto para alımları ve satışları hakkında bilgi vermesi istendi.

Danimarka’da Kripto İşlemleri Nasıl Vergilendiriliyor?

Danimarka vergi dairesi, web sitesinde Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin alım satımın spekülasyon olarak kabul edildiğini, yani onları edinmenin amacının bir kar elde etme olduğunu açıklıyor. Bu nedenle, genel kural olarak, satışlarından elde edilen kar veya zararlar vergi makamına bildirilmelidir. Ticaret faaliyetlerinin spekülasyon olarak kabul edilip edilmediğini bilmeyen herkes, vergi kurumundan bilgi edinebilir.

Vergi otoriteleri, artan piyasa kapitalizasyonları ile daha popüler hale geldiklerinden, dikkatlerini kripto para birimlerine yöneltiyorlar. Koinly CEO’su CEO Singh, Danimarka’nın sermaye kazancının rapor edilmesine ilişkin özel yasalara sahip olduğunu belirtti.

Danimarka vergi dairesi, kripto para yatırımcılarına mektup yollayan tek ülke değil. ABD, Kanada ve Hindistan, kripto para kazançlarını vergilendirmek istiyen ve benzer şekilde mektup gönderen ülkeler arasında.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu