Bitcoin HaberleriManşetSon Dakika

Darknet’te 600 Milyon$ Değerinde Bitcoin Harcandı

Sponsorlu İçerik

Chainalysis’in araştırma raporuna göre, 2019 yılında dünyadaki farklı borsalardan yaklaşık 2.8 Milyar Dolar değerinde Bitcoin çalındı. Fonların çoğunluğu Binance ve Huobi gibi borsalar da aklandı. Analiz firması ayrıca raporunda 2019’un dördüncü çeyreğinde yalnızca Darknet pazarında 600 Milyon$ değerinin üzerinde Bitcoin harcandığını açıkladı.

Chainalysis’in yeni araştırması, 2018’deki küçük bir düşüşün ardından, toplam Darknet pazar satışlarının 2019 yılında %70 büyüdüğünü ve 790 Milyon Dolar değerinde kripto para biriminin üzerine çıktığını gösteriyor. Satışlar ilk defa 600 Milyon Doları aştı. Raporda, 2015’ten bu yana, Darknet piyasalarının toplam gelen kripto para işlemlerindeki paylarını 2018’de %.04’ten 2019’da %0.08’e çıkardığı belirtiliyor.

Her ne kadar güvenlik kuvvetleri siber suçlularla ilgilenen Darknet suçlularını yakalamakta oldukça aktif olmasına rağmen, Darknet pazarı büyümeye devam ediyor. Dünyanın dört bir yanındaki yetkililer, kripto para birimini düzenlemek için Darknet’te kullanılan Bitcoin’inleri gerekçe gösteriyor. Ancak 2019’daki tüm Bitcoin işlemlerinin sadece %1‘i yasadışı faaliyetlerde kullanıldı.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu