Bitcoin HaberleriManşet
Trend

“Devletin daha fazla Bitcoin basma şansı yok”

Sponsorlu İçerik

DrawBridge Lending CEO‘su ve Goldman Sachs‘ta eski bir trader olan Jason Urban, 1 Ekim’de gerçekleşen bir röportajda hem altının hem de Bitcoin‘in yatırımcıları volatilite artışlarına karşı nasıl koruyabileceğini açıkladı.

Biyografisinde hatırı sayılır bir özgeçmiş barındıran Urban, Georgetown Üniversitesi’nden finans ve pazarlama lisans derecesi ve Chicago Üniversitesi Booth School of Business’dan MBA derecesi aldı. 2000 ve 2009 yılları arasında “Goldman Sachs hisse senedi volatilite piyasasını işletti.” Buda yaptığı açıklamaları daha fazla önemli kılıyor.

Perşembe günü Kitco News’den David Lin, eski Goldman Sachs traderı ile altın, Bitcoin ve hisse senetleri hakkında konuştu.

Lin röportajına Urban’a kariyeri boyunca herhangi bir zamanda bu kadar dalgalanma görüp görmediğini sorarak başladı.

Urban:

“Hayır, asla ve ben 9/11 dönemi, 2007-2008 döneminde, MF ile küresel çapta ticaret yapıyordum … stresler vardı ama bunun gibi bir şey yoktu ve bu yüzden savunma duruşunu alıyorum çünkü şu anda gördüğümüz şey gerçekten eşi benzeri görülmemiş bir şey ve henüz konuşmak için yılanın üstünden tam olarak geçmedik…

Lin daha sonra Urban’a bu sefer neden Küresel Ekonomik Kriz’den daha kötü olduğunu sordu.

Urban:

“Bence, çünkü 2008’de bir bankacılık kriziydi. Bir avuç insanın içinde yoğunlaşıyordu. Şimdi, daha geniş bir kriz görüyorsunuz. İşsizlik seviyeleri bulundukları yerde olduğunda, nüfusun büyük kesimleri işe geri dönme umudu olmadan işsiz kaldıklarında, bu harcama alışkanlıklarını değiştirecek, bu tüketim alışkanlıklarını değiştirecek, biliyorsunuz, tüm bu şeyler farklı olacak. 2008’de insanlar evlerini, ikinci evlerini veya üçüncü evlerini veya bu tür şeyleri kaybetmekten endişeliydi. Şimdi, uyaran kontrolünün gelip gelmediğini, bir sonraki öğününün nereden geldiğini bilmeyen insanlar var ve bence bu tür bir korku, her şeyde davranışları değiştiriyor.”

Öyleyse Urban’ın şu anda sevdiği savunma varlıkları nelerdir?

Urban, gümüş ve altın gibi geleneksel çitleri sever, ancak aynı zamanda benzer bir amaca hizmet edebilecek Bitcoin ve diğer kriptoları da sever. Ona göre, altın ve Bitcoin oldukça benzer:

“Altına benzer sabit sonlu bir arz olarak bakılması gereken en büyük şey bence. Kıtlık benzerdir ve bu nedenle onu değersizleştirmek için aktif olarak çalışan bir parti veya hükümet yoktur ve bu açıdan bakıp çok benzer olduklarını söylüyorum… Dolarla, banka hesabınızda nakit tuttuysanız, her zaman hükümetin daha fazla para basmaya başladığına dair enflasyonist bir hayalet vardır, ancak devletin daha fazla altın basması ve daha fazla Bitcoin basması kesinlikle yoktur.

Bitcoin’in fiyat dalgalanması konusunda Urban, Bitcoin’in tarihi volatilitesi altınınkinden çok daha yüksek olmasına rağmen, “zenginlik faktörünün deposunun her iki yönde de işe yaradığını” hatırlamakta yarar olduğunu, yani Bitcoin’in yüksek volatilitesinin de altına göre çok daha fazla yükselmesine yardımcı olabileceğini söylüyor:

“Ve eğer bunu normalleştirirseniz ve bu varlığın geleneksel özelliklerine sabit bir sonlu arz açısından bakarsanız, kesinlikle altın ile aynı özelliklere sahipt. Daha fazla volatilite, saptığı alanlardan biridir, ancak tam olarak altın gibi olsaydı, hem altın hem de Bitcoin’i tutmaya gerek olmazdı.

Urban, Bitcoin’in tıpkı altın gibi hem enflasyona hem de ABD dolarına karşı korunmak için kullanılabileceğine inanıyor:

“Kurumsal alanda iş yapan biri olarak, altın ve diğer değerli metaller satın aldığını gördüğüm insanlar da Bitcoin satın alıyor ve bunu aynı anda yapıyorlar ve şu anda eşit miktarlarda yapıyorlar. Dolayısıyla bu bakış açısından, işlem yapan ve fiyatı artıran ve seviyeleri dikte eden insanlar da çok benzer şekilde bakıyorlar. “

Urban daha sonra, onu bugünlerde döngüsel olmaktan çok daha savunmacı yapan şeyin ne olduğunu açıkladı:

“Önümüzdeki bir seçim var bunun açısından defansif bakıyorum. Açıkçası, bu, harcanan para miktarını değil, paranın nerede harcandığını etkileyecektir. Bence hangi partinin iktidarda olduğuna bakılmaksızın, harcamalar olacağı oldukça açıktı ve bu açıdan, bahislerinizi nereye koyacağınızı bilmemek, küresel bir standda neler olup bittiği konusunda savunmacı olmamı söylüyor. Küresel temelde, çok benzer bir kavram… bu yüzden bu değişkenlik göz önüne alındığında, bu belirsizlik göz önüne alındığında, iyi kaybetmeden önce serveti korumanın daha iyi olduğunu düşünüyorum.”

Son olarak Urban, varlık tahsisi söz konusu olduğunda, fiziksel altın ve altın madenciliği hisselerine %5-7,5, Bitcoin veya diğer dijital varlıklara ise %5 yatıracağını söyledi.

Bitcoin Haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz?>>> Hemen enkriptohaber.com/bitcoin sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu