Bitcoin HaberleriManşet

Dünyaca ünlü otomotiv devinden dikkat çeken BTC ayrıntısı

Sponsorlu İçerik

Bitcoin son zamanlarda devasa küresel otomotiv markasından dikkate değer bir onay aldı. İngiliz otomobil üreticisi Land Rover, en önemli modellerinden birinin 50. doğum günü için yapılan kutlama videosunda, son 50 yılda gerçekleşen önemli olaylar olarak Bitcoin‘e de yer verdi.

Merkezi İngiltere’nin Coventry şehrinde bulunan Land Rover, premium ve lüks spor araçlarıyla dünya çapında tanınan bir otomobil üreticisi haline geldi. Son 50 yılda İngiliz şirketinden gelen en saygın modellerden biri Range Rover oldu.

Bu önemli yıldönümünü kutlamak için Land Rover kısa süre önce özel bir video yayınladı. Video, SUV’un bu 50 yıl içinde nasıl gelişip geliştiğinin yanı sıra, aynı dönemde meydana gelen birkaç anlamlı küresel olaydan da bahsediyor.

Bu olaylardan bazıları Mark Spitz’ten 1972 Münih Yaz Olimpiyatları’nda yedi altın madalya kazanan 1981 yılında MTV’nin lansmanına ve 1989’da Berlin Duvarı’nın yıkılmasına kadar uzanıyordu. Video’da 2009 yılına gelindiğinde en önemli olay olarak Bitcoin ağının başlatılmasına yer verildi.

Jaguar Land Rover ve Iota

Tata Motors’un bir parçası olan holding şirketi Jaguar Land Rover, 2019’un Nisan ayında araç sürücülerinin veri paylaşmanın ödülü olarak kripto para birimi MIOTA kazanmasına izin vermek için bir yazılımı test ettiğini açıkladı.

Şirket, araçlarına akıllı bir cüzdan uygulamak için geliştirme aşamalarına başladı. Piyasaya sürüldükten sonra, Jaquar araç sürücüleri otomobillerinin trafik sıkışıklığı veya çukurlar gibi yararlı verileri navigasyon sağlayıcılarına veya yerel yetkililere otomatik olarak bildirmelerini teşvik etmek için IOTA‘nın yerel token’ı MIOTA ile ödüllendirecek. Kazanılan token’lar elektrikli araçların geçiş ücretleri, park etme ve ücretlendirme için kullanılabilecek.

Diğer Bitcoin haberleri için enkriptohaber.com/bitcoin sayfamızı görüntüleyebilirsiniz.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu