Bitcoin HaberleriManşetSon Dakika

Ekonomist:’Bitcoin Bir Saadet Zinciri’

Sponsorlu İçerik

1 Ocak 2019’dan bu yana Bitcoin %85‘ten fazla yükseldi ve bu da onu yılın en iyi performans gösteren finansal varlıklarından biri haline getirdi. Ancak başarılarına rağmen, birçok eleştirmen hala Bitcoin‘e güvenmiyor ve para yatırılmaması gerektiğini savunuyor.

Amerika’nın en büyük online kredi piyasası LendingTree‘nin baş ekonomisti Tendayi Kapfidze, Bitcoin’in bir saadet zinciri olduğuna inanıyor. 

Yahoo Finance’e konuşan Tendayi Kapfidze, sadece sizden sonra pazara katılan kişi sayısına göre zengin olabileceğiniz bir sistem diyerek Bitcoin’i sertçe eleştirdi.

Tendayi Kapfidze:

“Bu bir saadet zinciri. Sadece peşinizden giren insanlara dayanarak para kazanıyorsunuz.”

Saadet zinciri nedir?

Saadet zinciri; bir şirketin, yüksek getiri vaatleriyle, hiç kimsenin bir şey üretmediği halde, önce sisteme para koyarak üye olduğu, ardından kendisinden sonra üye olanların koyduğu paradan pay aldığı sistemdir. Ancak, sadece erken katılımcılar bu tür dolandırıcılık sisteminden para kazanabilirler. 

Mutlu Demirkapı

Girişimci ve YouTuber Olan Mutlu Demirkapı, kripto para alanında çeşitli incelemeler ve araştırmalar yaparak kendisine bu alanda misyon yüklemiştir. En Kripto Haber yazarları arasında yer almaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu