Bitcoin Haberleri

Finlandiya’ın El Koyduğu 1666 Bitcoin’in Geleceği Belirsiz!

Sponsorlu İçerik

Finlandiya‘nın gümrük ajansı Tulli‘nin elinde yaklaşık 15 Milyon $ değerinde 1666 Bitcoin bulunuyor.

Ajans, Bitcoinleri 2016 yılında büyük bir uyuşturucu baskınında ele geçirdi. Gümrük finans direktörü Pekka Pylkkanen, satılırsa Bitcoinlerin yasadışı faaliyetler için tekrar kullanılabileceğinden korkuyor.

Pekka Pylkkanen:

“Bizim açımızdan, sorunlar özellikle kara para aklama riskiyle ilgili. Alıcılar onları normal ihtiyaçlar için nadiren kullanıyor.”

Ancak, Pykkanen böyle bir seçeneği düşünen tek kişi olabilir. Finlandiya Ekonomik Araştırma Enstitüsü’nden bir araştırmacı olan Juri Mattila, Bitcoin‘in kötü amaçlarla kullanımının son birkaç yılda önemli ölçüde azaldığına inanıyor.

Kripto para ilgili bir firmanın kurucusu Henry Brade, çoğu Bitcoin alıcısının meşru yatırımcılar olduğunu belirtti. Varlıkları satmak için çok sayıda yasal yol olduğuna inanıyor.

Henry Brade:

“Elbette, eğer gümrükler Bitcoinlerini anonim olarak satsaydı, risk çok büyük olurdu. Ama eğer onları mantıklı bir şekilde satıyorlarsa, burada bir sorun görmüyorum. Bitcoin pazarı çok büyük ve bunun gibi bir miktar, alıcıların likiditesi için sorun olmayacak.”

Ajans, 2018’de açık artırma ile Bitcoinleri satma planı yaptı, ancak sonunda endişeler nedeniyle fikri iptal etti.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu