Bitcoin HaberleriManşet

Fundstrat: Halving sonrası Bitcoin 17.000 dolara yükselecek

Sponsorlu İçerik

Fundstrat Global Advisors LLC araştırması, Bitcoin‘in tarihsel performansını gözden geçirdi ve halving gerçekleştikten sonraki 6 ay içinde %193 artışla 17.000 dolara ulaşacağı sonucuna vardı. Fundstrat, Bitcoin için başka olumlu faktörler görüyor; Dolar enflasyonu, boğa piyasası hissi, düşük BTC arzı.

Fundstrat Global Advisors LLC‘den araştırmacılar, benzer piyasa durumlarının 10 yıllık Bitcoin davranışı örneğini incelediler. BTC, bu yılın 28 Nisan’ında bir günde üçüncü en büyük fiyat rallisini gerçekleştirdi. Bitcoin 8.000 doların altındaki fiyatıyla, 24 saatten daha kısa sürede 8.800 dolara yükseldi. Kripto para birimi 9.500 dolara kadar ulaştı.

Fundstrat araştırmacılarına göre BTC, 200 günlük hareketli ortalaması olan 8.897 dolardan geçti. Araştırmacılar, tarihsel olarak, BTC bu şekilde davrandığında, önündeki 6 ayda %193’lük kazançlar gösterdiğine karar verdiler.

Ayrıca, Fundstrat araştırmacılarının yukarı doğru tahminine katkıda bulunan bir dizi faktör var. İlk olarak, Bitcoin halving öncesi yükseliş beklentisi nedeniyle piyasada hakim gibi görünen yükseliş hissi. Bu, BitBull Capital CEO’su Joe DiPasquale gibi birkaç analistin görüşüne yansıyor.

Joe DiPasquale:

”Tarihsel olarak, halving, Bitcoin’in arzını düşürdüğü için fiyatın yükselmesine neden oldu ve bu da fiyatı daha da yukarı çekti. Pazar duygusu da olumlu yönde ilerliyor.”

Mati Greenspan, BitBull Capital’in CEO’sunun fikrini katılıyor. Analist Twitter’da yatırım fırsatını kaçırma korkusunun FOMO etkisi yarattığını belirtti.

DiPasquale, Bitcoin’in yükselişinin ABD Federal Rezervinin COVID-19 salgınının neden olduğu krizi hafifletmek için attığı adımlar tarafından da yönlendirileceğini de sözlerine ekledi.

Diğer analistler ve yorumcular da mevcut koşullar altında yükselişe geçti. Mike Novogratz 2020’yi Bitcoin yılı ilan etti. Novogratz, yıl sonundan önce çift haneli kazançlar bekliyor. Three Arrows Capital’in CEO’su Su Zhu, halving‘in Bitcoin’e önümüzdeki aylarda fiyatını artıracak bir arz şoku meydana getireceğini söyledi. Son olarak, Fundstrat araştırmacıları, Bitcoin‘in geleneksel finansal kurumlardan darbe alması olasılığının önünü açık bırakıyor;

”Kripto para düzenleme / Kongre geri tepmesi ile karşı karşıya kalmazsa, olumlu bir sonuç için daha iyi olasılıklar var.”

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu