Bitcoin HaberleriManşet

Genel Kripto Duyarlılığı, Aşırı Korkuyu Gösteriyor

Sponsorlu İçerik

Kripto para piyasası hafta sonu düşmeye başladı ve hala devam ediyor. Doğal olarak, kripto para topluluğu arasındaki genel duygu değişti. Bazıları 2020 yükseliş eğiliminin sona erdiğini ve yatırımcıların daha da kötü sonuçlara hazırlanmaları gerektiğini düşünüyor.

Piyasanın Duygusu Fiyatı Takip Ediyor

Üç gün içinde toplam piyasa değeri 264 Milyar $‘dan 223 Milyar $‘a kadar düştü ve % 15’in üzerinde kayıp yaşandı. Düzenli olarak gerçekleştiği gibi, topluluk içindeki genel düşünce en son fiyat hareketlerini izledi.

Kripto para izleme kaynağı Santimentfeed‘e göre, kamuoyunun kripto para duyarlığı aşırı olumsuzluğa dönüştü. Kripto para birimi ile ilgili tartışmaların anahtar kelimelerini izleyerek, “sat” ifadelerinin çoğu sosyal medya platformlarında hızla yükselmeye başladığı sonucuna vardı. Santimentfeed, araştırmalarını yaparken Telegram, Reddit, Twitter ve Discord gibi sosyal ağları kullanıyor.

Araştırma ayrıca, bu tür olumsuz tartışmaların son kez bu popülerlik seviyesine Kasım 2019’da geri döndüğünü de belirtti. Peki o zaman ne oldu? Çin, Bitcoin ve kripto paraların hala yasadışı olduğunu vurguladı ve BTC birkaç saat içinde değerinden 1.000 $‘ı kaybetti.

Korku ve Açgözlülük Endeksi: Extreme Fear

Korku ve Açgözlülük Endeksi baskın kötümser hissi teyit eder. Piyasadaki mevcut hissi oluşturmak için hacim, sosyal medya, anketler, Bitcoin hakimiyeti ve oynaklık gibi çeşitli veri türlerini ölçer ve toplar. 0’dan (aşırı korku) 100’e (aşırı hırs) bakış açısını belirler.

Haberimizi hazırlarken endeks 17‘yi gösteriyor, yani korkulu durumu veya “Aşırı Korku” yu işaret ediyor. Sadece dün, son fiyat düşüşünden önce 37’deydi ve bir hafta önce yaklaşık 50’deydi. Bu, bir kez daha, durumun ne kadar hızlı değişebileceğini gösteriyor.

Mevcut durum olumsuz görünse de, en azından genel kamuoyu her zaman geçerli bir fiyat göstergesi olarak hareket etmez. Aslında, piyasa genellikle Aralık 2019 ortasında olduğu gibi kamuoyunun tersi yönde hareket etme eğilimindedir. Bunun nedeni, çoğu yatırımcı zamanla varlıklarını satmaya başlıyor ve balinalar bu değerli bilgiyi bildiği için buna göre hareket ediyor.

Aralık 2019 ile karşılaştırıldığında, F&G EndeksiAşırı Korku” ya işaret ediyordu. Bitcoin yaklaşık 6.500 $ ‘dan işlem görüyordu ve çoğu yatırımcı 6.000 $’ ın altına düşeceğine, hatta 4.400 $ ve 5.000 $’ı tekrar test edeceğine inanıyordu. Ancak, sadece birkaç saat sonra, Bitcoin fiyatı 1.000 $ arttı.

Warren Buffet’in dediği gibi:

“Herkes korktuğu zaman açgözlü olun.”

Santimentfeed, ana duygu her zaman istisnai bir kötümser hale geldiğinde, “genellikle bir fiyat sıçramasının, genellikle tarihsel olarak takip ettiği” sonucuna vardı.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu