Bitcoin Haberleri

”Gerçek yükseliş BTC 15.000 doları geçtiğinde başlayacak”

Sponsorlu İçerik

Bitcoin, bazı analistlerin yeni bir yükselişin başlangıcı olarak gördükleri dün önemli 10.000 dolarlık seviyeyi geçti. Ancak BitMEX CEO’su Arthur Hayes, gerçek yükselişin henüz başlamadığı konusunda uyardı. Hayes bu ifadeyi Twitter üzerinden yaptıktan kısa bir süre sonra Bitcoin fiyatı beş dakika içinde yaklaşık 600 dolar düştü. Böylece Bitcoin, haftalarca takılı kaldığı aralığa geri döndü.

Arthur Hayes, Bitcoin’in son haftalardaki performansının bankalardan %0 faiz kazanmaktan çok daha iyi olduğunu belirtti. Muhtemelen Federal Rezerv gibi kurumların enflasyonist politikaları ile karakterize edilen mevcut finansal durumdan bahsediyordu. Ayrıca, Bitcoin‘in Fed’in politikası nedeniyle talep artacağı için yıl sonuna kadar 20.000 dolarlık bir fiyata ulaşacağını söyledi.

Hayes‘e göre, Bitcoin tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmadan önce, son haftalarda olduğu gibi yüksek volatilite yaşamaya devam edebilir. Buna ek olarak, son tweet’inde Hayes 15.000 dolarlık bir fiyat belirledi ve bunun aşılması durumunda yeni bir yükseliş başlayacak. Bu seviye Bitcoin‘i 2019’un en yüksek seviyesine benzer bir seviyeye getirecek.

Arthur Hayes:

”Temel sulu olmaya başlıyor. Elbette bankada %0 kazanmayı geçiyor. Ama bu ralli 15.000 dolar olana kadar gerçek değil.”

Ancak, kripto para topluluğu Hayes‘in iddialarına olumsuz tepki gösterdi. Son yaşanan düşüşten sonra, kullanıcılar Hayes ve BitMEX‘i piyasayı manipüle etmekle suçladılar. Kullanıcılar ayrıca, Bitcoin fiyatının diğer borsalarda 9.300 dolar ile 9.500 dolar arasında olduğunu, ancak BitMEX‘te 8.900 dolardan daha az olduğunu belirtti. Topluluğun tanınmış analistlerinden Byzantine General, aşağıdaki tabloyu kanıt olarak sundu.

Haberimizin yayına girdiği sırada, Bitcoin son 24 saatte %5.10 kayıpla 9.604 dolardan işlem görüyordu. Piyasa değeri 176 milyar dolar ve haftalık ve aylık grafiklerde Bitcoin hala %8.49 ve %7.88 oranında yükseliş gösteriyor.

Diğer Bitcoin haberleri için enkriptohaber.com/bitcoin sayfamızı görüntüleyebilirsiniz.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu