Bitcoin HaberleriManşetSon Dakika

Gerilim Arttıkça Bitcoin Yükseliyor!

Sponsorlu İçerik

ABD ve İran arasındaki gerginlikler arttıkça, güvenli sığınak olarak görülen varlıklar büyük kazanımlar görüyor. Bitcoin 22 Kasım’dan bu yana ilk kez 8.000$ seviyesini kırdı, altın ise büyük zirvelere tırmanmaya devam ediyor.

Bir aydan fazla bir süredir Bitcoin pazarı, tatilin de etkisiyle durgun seyretti. Aralık ayına kadar 7.200$7.500$ arasında olan BTC, yukarı veya aşağı önemli bir hamleye hazırlandı. Neyse ki yatırımcılar için dünyanın en büyük kripto para birimi yukarı doğru hareket etti. 3 Ocak ve 8 Ocak arasında, Bitcoin Ekim ayının sonundan bu yana ilk defa 6 yeşil günlük mum çubuğunu kaydederek %19.63 oranında değer kazandı.

6 Ocak’ta, Bitcoin’in 8.000$ üzerindeki hareketiyle, 100 günlük MA’ın (7.950$) üzerine çıktığını gördük. BTC, 2019 Eylül ayının ortasından beri aynı seviyenin altında işlem görüyordu. Bu nedenle, aynı seviyenin üzerine hareket etmesi büyük önem taşıyor.

100 günlük MA o sırada önemli bir destek olmakla birlikte, şu anda 9.120$ da olan 200 günlük MA’da direnç görülecektir. 200 günlük MA, 50 günlük MA ile birlikte, finansal varlıklar için düşüş ve yükseliş sinyalleri verir. Bitcoin’in düşüş dönemi, 200 günlük MA, 25 Ekim’de 50 günlük MA’nın üzerine çıktığında, kripto para birimi için ölüm haçı olarak görülen bir gelişme oldu.

Altcoinler, önceki eğilimlerinin aksine, Bitcoin’in yükselişine rağmen yükselmiyor. Ethereum ve XRP, durgun bir hareket gördü ve hatta düştü. Bitcoin günlük ölçekte %5’in üzerinde arttı. Litecoin, son 24 saat içinde %4.5’in üzerinde yükseldi.

Kripto para ve emtia piyasaları, İran askeri komutanı Kasım Süleymani’nin 3 Ocak’ta ABD’nin saldırısı sonucu ölümünden sonra eş zamanlı sıçramalar gördü. Bitcoin ve altın, ekonomik ve politik belirsizlik zamanlarında “güvenli sığınak varlıkları” iddiasıyla arttı.

Bugün, İran Irak’ta bulunan ABD üslerine roketli saldırı düzenledi. İlk gelen bilgilere göre, saldırı sonucu 20 ABD askeri yaşamını yitirdi. Buna tepki olarak Bitcoin, 8.000$ barajını geçti ve 8.450$ seviyesine kadar yükseldi. Şu anda 8.350$ seviyesinden işlem görüyor.

Mutlu Demirkapı

Girişimci ve YouTuber Olan Mutlu Demirkapı, kripto para alanında çeşitli incelemeler ve araştırmalar yaparak kendisine bu alanda misyon yüklemiştir. En Kripto Haber yazarları arasında yer almaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu