Bitcoin HaberleriManşet

Glassnode: Bitcoin göstergesi boğa koşusuna işaret ediyor

Sponsorlu İçerik

Bitcoin fiyatı, Pazartesi gününden beri sürekli bir yükseliş eğilimi gösteriyor ve kısa bir süre için neredeyse 11.100 dolara yükseldi. Ancak ilk olarak, BTC bir düzeltme yaptı ve haberimizin yayına girdiği sırada 11.000 doları tekrar kırmaya çalışıyor.

Bununla birlikte, teknik bir gösterge, yeni Bitcoin boğa koşusuna işaret ediyor. Gösterge, BTC 20.000 dolara yükselmeden önceki son satın alma fırsatını gösteriyor.

Analiz platformu Glassnode’un CTO’su Rafael Shultze Kraft, “yatırımcılar için kısa vadeli gerçekleşmemiş net kar / zarar” (STH-NUPL) göstergesinin bir satın alma sinyali gösterdiğini belirtti. STH-NUPL en son bir satın alma sinyali gösterdiğinde, Bitcoin tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 20.000 dolara yükselmişti.

Kritik seviye 11.250 dolar

Analist Josh Rager’a göre, Bitcoin yükselmeye devam edecek. Ancak, BTC’nin 11.000 dolar sınırını aşması ve ardından günlük grafikte 11.250 dolar seviyesinin üzerinde kapanış yapması gerektiğini belirtti. Haftalık grafikte, BTC’nin yeni destek oluşturması ve daha yüksek bir yerel zirve belirlemesi için 10.600 dolar seviyesinin üzerinde kapanış yapması gerekiyor.

Analist Byzantine General, Bitcoin’in yakında 50 RSI (Göreceli Güç Endeksi)’ye ulaşacağını ve yeni bir yükseliş senaryosu çizeceğini belirtti. Bununla birlikte, Bitcoin’in hala 9.600 dolarlık açık bir CME boşluğu olduğu için dikkatli olunması konusunda uyardı. Yine de, fiyatın önümüzdeki hafta sonu artmaya devam etmesini bekliyor.

Tether, Bitcoin fiyatını etkiliyor mu?

Tether’in Bitcoin fiyatını etkileyebileceğinden uzun süredir şüpheleniliyor. Yeni bir güncellemeye göre, son 4 haftada 3 milyar USDT’den fazla basıldı. O zamandan beri Bitcoin fiyatı 11.960 dolardan 10.970 dolara düştü.

İki büyük borsa Binance ve Bitfinex, neredeyse 2 milyar USDT ile tether arzının en büyük payını elinde tutmaya devam ediyor. Tether şeffaflık raporuna göre, Ethereum’daki USDT miktarı 10 milyar doların biraz altında, 4.2 milyar dolar TRON’da ve 1.3 milyar dolar Omni’de.

Bu arada, topluluk üyeleri, tüm USDT’nin gerçekten de ABD doları cinsinden karşılık gelen bir rezerv aracılığıyla bir banka hesabına USD olarak yatırıldığını doğrulamak için bir üçüncü taraf denetimi talep etmeye devam ediyor. Gerçek, yakında New York Eyaleti Başsavcılık Bürosu’nun hala açık duruşmasında ortaya çıkabilir.

Bitcoin haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz?>>> Hemen enkriptohaber.com/bitcoin sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu