Bitcoin Haberleri

Goldman Sachs: Bitcoin varlık sınıfı değil!

Sponsorlu İçerik

Goldman Sachs’ın son müşteri çağrısına katılan Digital Currency Group CEO’su Barry Silbert tarafından yayınlanan bir tweet’e göre, en büyük Amerikan bankalarından biri olan Goldman Sachs, Bitcoin‘i bağımsız bir varlık sınıfı olarak tanımıyor. Bu durum aynı zamanda diğer kripto para birimleri için de geçerli.

Goldman Sachs, kripto paraların hisse senetleri gibi pozitif nakit akışı üretemediğini, oynaklığı azaltmadığını ve çeşitlendirme sağlamadığını açıkladı. Bankanın analistleri, Bitcoin‘in yatırımcılarını enflasyona karşı koruyamayacağına inanıyor.

New York merkezli bankanın Bitcoin ile ilgili konferans görüşmesinin planlanması, Bitcoin‘deki görünümünü değiştirdiğinin bir işareti olarak algılandı. Sonuçta, bu dünyanın en ünlü yatırımcılarından Paul Tudor Jones‘un, portföyünün yüzde ikisine yakın bir kısmını Bitcoin‘e tahsis etmesinden birkaç hafta sonra açıklandı.

Ancak, Goldman Sachs, Bitcoin‘i müşterilerine tavsiye etmiyor. Bitcoin‘in ayrı bir varlık sınıfı olduğunu reddetmenin yanı sıra, Goldman Sachs Ponzi şemaları, fidye yazılımı, kara para aklama ve karanlık ağ pazarları gibi yasadışı kullanım durumlarına dikkat çekti.

Yavaş ama emin bir şekilde

Müşteri çağrısında kripto paralara olumlu yaklaşmamasına rağmen, Goldman Sachs geçmişte kripto paralara adım atmaya çalıştı. Özellikle, banka Circle ve BitGo gibi büyük kripto para şirketlerine para yatırdı.

Banka ayrıca 2018 yılında kendi Bitcoin ticaret masasını başlatacağı söylendi, ancak Goldman Sachs CEO’su David Solomon tarafından yalanlandı.

Bu arada, JPMorgan Chase CEO’su Jamie Dimon‘un 2017’te Bitcoin‘i dolandırıcılık olarak nitelendirdi, ancak kısa bir süre önce Coinbase ve Gemini bankanın ilk kripto müşterisi oldu.

Diğer Bitcoin haberleri için enkriptohaber.com/bitcoin sayfamızı görüntüleyebilirsiniz.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu