Bitcoin Haberleri

Google’da, Bitcoin’e olan ilgi artmaya başladı

Sponsorlu İçerik

Google trendlerine göre, üçüncü Bitcoin halving‘in gerçekleşmesine günler kala, BTC‘ye olan ilgi artıyor. “Bitcoin satın al” aramaları, Haziran 2019’un boğa koşusu ve bu yılın 12 Mart’taki düşüşü önceki iki yılın en yüksek seviyelerine çok yaklaştı.

Google trendlerinde görüdüğü gibi “Bitcoin Satın Al” aramaları Nisan 2018’den bu yana en yüksek noktaya yükseldi.

Muhtemelen bu yıl kripto para endüstrisinde en çok beklenen olay bir hafta sonra gerçekleşecek. Bitcoin halving dört yılda bir gerçekleşiyor ve madencilerin ağa yeni bloklar ekledikleri için kazandıkları ödülleri yarıya düşürüyor. Yani, piyasaya yeni çıkan Bitcoin‘lerin arzını yarıya düşürüyor.

Tarihsel olarak, Bitcoin‘in fiyatı önceki iki halving‘in ardından yükseldi. Bu nedenle, fiyat artışlarının spekülasyonları şu anda yüksek olup, ilgiyi artırıyor.

Yukarıdaki grafik, “Bitcoin satın al” aramalarının 2018’den beri benzer seviyelerde olduğu önceki durumları da gösteriyor. İlk olarak, Haziran 2019’da gerçekleşti. Biraz şaşırtıcı olmayan bir şekilde, bu, Bitcoin‘in yıllık yaklaşık 14.000 dolara ulaştığı aydı.

O zamandan beri BTC’nin fiyatı düşüyor. Buna olan ilgi de Mart 2020 ortasına kadar düşüyordu. COVID-19 krizinin ortaya çıkmasıyla, tüm finansal piyasalar şiddetli bir şekilde düştü.

Bitcoin‘de benzer şekilde Mart ayının ortasında %50 oranında düştü. Ancak bu dönemde, “Bitcoin satın al” aramalarının artmasıyla sonuçlandı. Bu vesileyle, Bitcoin satın alanlar şu anda iyi kar elde ettiler ve bazıları sermayelerini ikiye katladı.

Haziran 2019 ve Mart 2020, her iki yönde ciddi dalgalanmanın Bitcoin için dikkat çektiğinin başlıca örnekleri arasında yerini alıyor.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu