Bitcoin HaberleriSon Dakika

G.Kore firmalarının BTC türevlerini açmasına izin verilmeli

Sponsorlu İçerik

Güney Kore‘deki finans kurumları yakında ülkenin kripto paraları yasal bir varlık haline getirme çabasının bir parçası olarak Bitcoin türevlerini ve diğer kripto para bazlı ürünleri piyasaya sürebilir.

Business Korea’ya göre, 4. sanayi devrim komisyonu Güney Kore başkanlık ofisi, Kore hükümetine kripto paraları kurumsallaştırmak için bir yol haritası olarak kullanabilecekleri bazı politikalar hakkında tavsiyede bulunan bir belge yayınladı.

Komisyon, Bitcoin’in doğrudan Kore Borsası‘nda (KRX) listelenmesi ve hükümetin ticari kuruluşları, Bitcoin türevleri de dahil olmak üzere kurumsal yatırımcılar için kripto para tabanlı yatırım araçları oluşturmaya teşvik ederek ABD finansal yetkililerini taklit etmesi gerektiğini önerdi.

Hükümetin, tıpkı ABD ve İsviçre para otoriteleri gibi, kripto para bazlı ürünleri finansal sektöre orta ve uzun vadede entegre etmeden önce kripto para borsaları için yönergeler veya lisanslar getirerek başlayabilmelerini önerdiler.

Komisyon:

“Mayıs 2019 itibariyle, günlük kripto varlık ticareti dünyada 80 Trilyon Won’dan fazla (yaklaşık 69 Milyar$) arttı. Bu nedenle artık kripto para varlık ticaretini durdurmak mümkün değil.”

Komisyon ayrıca, finans sektöründeki Koreli kripto para saklama çözümünün ülkenin dijital varlıklar için yabancı velayetlere güvenmesini engelleyeceğine inanıyor.

Komisyon:

“Menkul kıymet firmaları ve bankalar gibi geleneksel sermaye piyasası katılımcıları, kripto para işlemleri için yerli saklama çözümlerini geliştirmeli ve tanıtmalıdır.”

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu