Bitcoin HaberleriManşet
Trend

Güvenli Sığınak Olarak Bitcoin Başarısız Değil!

Sponsorlu İçerik

Bitcoin fiyatı şu anda, 2008 küresel mali krizinde altının gelişmesine benzer şekilde borsadan ayrılma aşamasında olabilir.

Bitcoin‘in testi güvenli bir sığınak olarak geçmediği ana akım medya başlıklarının aksine, Bitcoin‘in ”dijital altın” olarak anlatısına sadık kalmak için iyi argümanlar var. Binance CEO‘su Changpeng Zhao, dün gerçeğin detaylı olduğunu vurguladı. Dow Jones endeksi çöktüğünde hiç kimse Bitcoin‘in yükselmesini veya Dow yükseldiğinde Bitcoin‘in çökmesini bekleyemez. Özellikle, tüm krizin tetikleyicisi olarak coronavirüs etkisi göz ardı edilemez.

Tanınmış kripto para analisti Willy Woo, Bitcoin‘in borsadan ayrılmasındaki ilk adımı gözlemledi. Bu amaçla Woo, S & P500’ün gelişimini ve 2008 küresel ekonomik krizi sırasında altın fiyatını S & P500, altın ve Bitcoin’in mevcut gelişimi ile karşılaştırdı. Woo’nun tablosunda da görüldüğü gibi, altın fiyatı başlangıçta 2008 yılında borsayla beraber düştü.

2008 mali krizi sırasında, traderlar riskli pozisyonlardan büyük ölçüde çıkmış ve varlıklarını fiat para birimlerinde tutmuşlardı. Piyasadaki ilk panik azalıncaya ve korku geçene kadar, altın fiyatı borsadan ayrılmaya başladı mı? Grafikte görüldüğü gibi, altın fiyatı başlangıçta 2008 yılında borsa doğrultusunda aşağı doğru hareket etti.

Bunu, altın fiyatının hafif bir yükseliş eğilimi gösterdiği ve fiyat büyük ölçüde artmadan önce borsaya bağımlılığından kurtulduğu bir ayrılma aşaması izledi. Woo‘ya göre, Bitcoin şu anda bu aşamanın başında olabilir.

Bitcoin, şu anda yeniden güçlü bir ivme gösteriyor. Son 24 saat içinde fiyat 5.800 $’dan 6.800 $’a yükseldi. İlginç bir şekilde, son 5 gün içinde altın ve gümüş fiyatları sırasıyla % 3.9 ve % 2.7 arttı. Öte yandan S & P500, geçtiğimiz hafta % 2.9 ve geçen hafta % 10.9 daha düşüş gösterdi ve bu da Woo’nun tezini doğrulayabilir. Hisse senedi pozisyonlarından yeni çıkmış piyasa katılımcıları artık altın, gümüş ve Bitcoin almaya başlayabilirler. Ancak Woo‘nun da belirttiği gibi, önümüzdeki birkaç hafta tezini kesin olarak doğrulamak zorunda.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu