Bitcoin Haberleri
Trend

Halving, Bitcoin fiyatını nasıl etkileyecek?

Sponsorlu İçerik

Bitcoin halving yaklaşırken, kripto para topluluğu şu anda olayın BTC‘nin fiyatını nasıl etkileyebileceği konusunda tartışmalar devam ediyor. Tarihsel olarak, halving gerçekleştikten sonra, Bitcoin madencilerinden gelen satış baskısı nedeniyle başlangıçta bir fiyat düşüşü olması muhtemel görünüyor.

Üçüncü Bitcoin halving‘in 12 Mayıs’ta gerçekleşmesi bekleniyor. Birçok yatırımcı için halving, Bitcoin fiyatında uzun vadeli bir artış için umut anlamına geliyor, ancak aynı zamanda olaydan hemen sonra bir düşüş korkusunu da beraberinde getiriyor. Kripto para topluluğunun “söylentileri satın al, haberleri sat” sloganına uygun olarak, birçok analist, halving gerçekleştikten sonra fiyat düşüşünün olacağından korkuyor.

Twitter’da yapılan iki yeni anket bu konuda topluluğun duygusunu öğrenmeye çalıştı. CryptoDonAlt tarafından 12.000’den fazla katılımcıyla yapılan bir anketten çıkan sonuşlara göre, katılanların neredeyse yarısı halving gerçekleştikten sonra Bitcoin fiyatının düşmesini bekliyor. Ankete katılanların %48’i, BTC fiyatının son halving gerçekleştikten sonra Litecoin (LTC) ve Bitcoin Cash‘e (BCH) benzer şekilde düşeceğini oyladı. Katılımcıların %26’sı Bitcoin halving gerçekleştikten sonra yan ticaret yapmasını ve katılımcıların diğer %26’lık bölümü yükselmesini beklediklerini belirtti.

TheCryptoLark tarafından 1.400 katılımcıyla yapılan benzer bir anket de benzer bir sonuç ortaya çıktı. Katılımcıların %44’ü Bitcoin fiyatının düşeceğini açıklarken, sadece %14’ü yükseleceğini ve keskin bir artış olacağını belirtti.

Tarihsel olarak, başlangıçta düşüş gösteriyor

Bitcoin‘in geçmişine ve önceki halving olaylarına bakıldığında, anket katılımcılarının çoğunluğunun muhtemelen doğru cevaplar verdiğini gösteriyor. Halving, uzun vadede Bitcoin fiyatı için yükseliş gösterse de, halving‘ten kısa bir süre sonra geçen dönemler olayın farklı bir yönünü gösteriyor. Bunun nedeni, halving gerçekleştikten sonra daha az Bitcoin kazanan ve faaliyetlerini kısmen durdurmaya veya azaltmaya zorlanacak Bitcoin madencilerinden kaynaklanıyor.

Sonuca tarihsel olarak baktığımızda, eski ekipman kullanan ve bu nedenle artık karlı bir şekilde madencilik yapamayan madenciler tarafından daha büyük Bitcoin satışları olabiliyor. Bu, piyasaya önemli bir satış baskısı getiriyor ve bu da halving‘ten sonraki ilk haftalarda fiyatı aşağıya doğru çekiyor.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu