Bitcoin Haberleri

Harry Potter romanlarının yazarı, Bitcoin’i öğrenmek istiyor

Sponsorlu İçerik

Harry Potter romanlarının 54 yaşındaki ikonik yazarı JK Rowling, kısa süre önce Twitter’a giderek dünyanın en büyük kripto para birimi olan Bitcoin hakkında hiçbir şey bilmediğini söyledi. Yeni bir tweet’te Rowling, Bitcoin‘in ne olduğunu ve nasıl çalıştığını açıklayacak birini arıyor.

Tweet’e, kripto para topluluğundan birçok yanıt geldi ve hepsi de nasıl çalıştığını açıklayarak önde gelen kripto para birimini tanımlamaya çalıştı.

Bazıları teknik açıklamalara bağlı kalırken, diğer takipçiler Harry Potter serisine ait esprili cevaplar verdi. Yanıtlar arasında, Bitcoin’in sihirli internet parası olduğundan, kripto para birimini Potter’ın düşmanı Lord Voldemort tarafından kontrol edilemeyen parayla karşılaştırmaya kadar uzanıyor.

Bitcoin birçok şey olarak adlandırıldı, ancak belki de yaratıcısı Satoshi Nakamoto bunu en iyi şekilde söyledi;

“Nakit paranın tamamen elektronik eşler arası bir versiyonu, çevrimiçi ödemelerin bir finansal kuruma gitmeden doğrudan bir taraftan diğerine gönderilmesine izin verecek.”

Bitcoin, 2008 mali krizinin ardından, bankaların çılgınca güvenilmez olduklarını kanıtladıkları ve hükümetler Wall Street’teki kanamayı durdurmak için para basmaya başladığı bir zamanda ortaya çıktı.

Bitcoin ağı, insanların servetlerini BTC adı verilen dijital bir varlık şeklinde depolamasına izin vermek için tasarlandı. 21 milyon sınırlı arza sahip ve bir bankaya ihtiyaç duymadan güvenli bir şekilde gönderilebiliyor ve alınabiliyor.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu