Bitcoin HaberleriManşet

İnsan Hakları Vakfı, Bitcoin geliştiricilerini destekleyecek

Sponsorlu İçerik

New York merkezli kar amacı gütmeyen kuruluş olan İnsan Hakları Vakfı (HRF), Bitcoin‘in gücüyle insan hakları aktivistlerine, gazetecilere ve kuruluşlara yardımcı olmanın yenilikçi bir yolunu sunuyor. Kuruluş, yazılım geliştiricilerinin Bitcoin için daha güvenli bir ağ oluşturmalarına yardımcı olmayı amaçlayan bir fon başlattı.

HRF tarafından yapılan basın açıklamasında, projenin küresel ölçekte insan haklarını destekleyeceğini duyurdu. Toplanacak fonlar, insan hakları aktivistleri, sivil toplum kuruluşları ve dünyadaki gazeteciler için daha iyi bir finansal araç olarak hizmet edecek.

Kâr amacı gütmeyen kuruluş, Bitcoin projelerini iyi kullanmayı planlıyor. Fikir, tüm Bitcoin ağını genel olarak, çok daha özel, merkezi olmayan ve son derece esnek hale getirmek. Başka bir deyişle, dünyadaki farklı insan hakları kuruluşlarına yardımcı olabilecek bağımsız bir finansal araç haline getirmek. Yazılım geliştiricilerin kendileri bunun için itici güç olabilir ve kitle fonlaması kampanyası bu tür bireyleri ve ekipleri günlük olarak destekleyecek. Bağışların %95’i doğrudan kazanan geliştiricilere gidecek, %5’i ise genel olarak HRF‘nin insan hakları savunuculuğunu destekleyecek.

İlk ödül kazanan proje, İngiltere merkezli geliştirici Chris Belcher‘in çalıştığı CoinSwap projesi. Platform, yetkililerin Bitcoin işlemlerini izlemesini çok daha zorlaştırarak devlet ve kurumsal finansal gözetimin yenilmesine yardımcı oluyor.

Diğer Bitcoin haberleri için enkriptohaber.com/bitcoin sayfamızı görüntüleyebilirsiniz.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu