Bitcoin Haberleri

”İnsanlar, Altın veya Bitcoin Biriktirmeye Odaklanmalı”

Sponsorlu İçerik

Önde gelen Amerikalı işadamı ve yazar Robert Kiyosaki‘ye göre, insanlar para biriktirmekten kaçınmalı. Bunun yerine, daha fazla altın veya Bitcoin biriktirmeye odaklanmalı.

Kiyosaki, ticari girişimlerinin yanı sıra, ”Zengin Baba, Yoksul Baba” (Rich Dad, Poor Dad) kitabı ile bilinir. 1997’de yayınlanmasıyla New York’un en iyi satanlar listesine girdi ve 100’den fazla ülkede 32 milyondan fazla sattı.

Ayrıca 2008 Mali Krizini tahmin etti ve ABD hükümetinin aldığı karşı önlemleri eleştirdi. Son zamanlarda, yeni ve çok daha kötü bir resesyonun geldiği konusunda uyarıyor. Kendilerini korumanın bir yolu olarak insanları “sahte dolar” tasarrufundan kaçınmaya çağırdı. Bunun yerine, altın ve Bitcoin biriktirilmesi gerektiğini savunuyor.

Kiyosaki, ABD tarafından yakın zamanda onaylanan 6.2 trilyon dolar paketine atıfta bulundu. Hükümet, işletmeler ve vatandaşlar üzerindeki baskıyı hafifletmeye çalıştı. Ancak gerçekte, bu kadar büyük bir miktar, doların değerini diğer para birimlerine karşı düşürdü.

Bu nedenle, insanlar tasarruflarını altına ve Bitcoin‘e yatırmasının daha iyi olacağını belirtti.

Bitcoin Ve Altın, Dolar’dan Faydalanacak!

Kiyosaki ilk defa fiat para birimlerini ve özellikle de doları eleştirdi. Birkaç yıl önce, finans dünyasının 2040 yılına kadar ciddi değişimler yaşayacağına işaret etti. Altının aktif bir rol oynayacağını, ancak dolar konusunda farklı bir görüşe sahipti.

Robert Kiyosaki:

”2040 yılına kadar dolar burada olacak mı? Ben düşünmüyorum. Dolar tost, çünkü altın, gümüş ve siber para birimi onu ortadan kaldıracak! ABD doları bir aldatmaca. Sanırım doların sonunu izliyoruz.”

Blockchain‘in yirmi yıl içinde burada olacağını belirtti. Dahası, Bitcoin ve Ethereum‘a sahip olduğunu itiraf etti.

İlginçtir ki, doların çökeceğine inanan tek kişi Kiyosaki değil. Popüler Amerikalı ekonomist ve altın boğası olarak da tanınan Peter Schiff, son zamanlarda aynı endişe verici öngörüyü yaptı. ABD’nin geri dönmesi için tek yolunun altın standardını geri getirmek olduğunu belirtti.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu