Bitcoin HaberleriManşetSon Dakika

Japon Şirketleri, BTC Madencilik Şirketi ile İşbirliği Yaptı

Sponsorlu İçerik

Japonya’daki en büyük şirketlerden ikisi olan SBI Holdings ve GMO Internet Inc., Frankfurt merkezli bir şirket ve dünyanın en büyük Bitcoin madeni Northern Bitcoin AG‘nin sahibi ile bağlantı kurarak Bitcoin madencilik sektörüne girdi. 

Bloomberg’e göre, iki Japon şirketi ve Northern Bitcoin AG’nin bir yan kuruluşu olan Whinstone Inc. arasındaki anlaşma, SBI ve GMO’nun önümüzdeki aylarda Teksas’taki en büyük madencilik tesisinin kiralık kapasitesini kullanarak madencilik faaliyetlerine başlamasını sağlayacak. 

Northern Bitcoin AG, yatırımcılara kar sağlamak için madencilik tesislerinin planlanması ve işletilmesine geçiş yapan %100 yeşil madencilik firması olduğu iddia ediyor. Alman şirketi, bunu yapmak için geçen yıl ABD madencilik şirketi Whinstone ile birleşti ve dünyanın en büyük Bitcoin madencilik tesisini kurdu. 100 dönümden fazla araziye (yaklaşık 57 futbol sahası) kuruldu ve daha sonra SBI ve GDO gibi büyük yatırımcılara kiralandı.

SBI ve GDO’nun madencilik sektörüne girişi, kurumsal yatırımcıların kripto para endüstrisine katılmaya istekli olduklarının bir göstergesidir. Bu tür gelişmeler kesinlikle Bitcoin ve diğer kripto paraların benimsenme oranını artırmaya yardımcı olabilir.

Mutlu Demirkapı

Girişimci ve YouTuber Olan Mutlu Demirkapı, kripto para alanında çeşitli incelemeler ve araştırmalar yaparak kendisine bu alanda misyon yüklemiştir. En Kripto Haber yazarları arasında yer almaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu