Bitcoin Haberleri

Japonya’da XRP’nin düşüşü ve Bitcoin’in yükselişi

Sponsorlu İçerik

Bitcoin, son aylarda Japon kripto para sahipleri arasındaki popülerliğini başarılı bir şekilde yeniden ele geçirdi. Japan Virtual ve Crypto Assets Exchange Association (JVCEA) geçtiğimiz günlerde, çoğu Japon kripto para sahibinin altcoin‘leri toplu halde terk ettiğini gösteren bir rapor yayınladı.

XRP, bir zamanlar Japon kripto para yatırımcıları arasında en çok tercih edilen kripto para birimiydi. Ayrıca, piyasaya oldukça uzun bir süre hakim oldu. Bununla birlikte, son birkaç aydır, Japonya’daki yatırımcılar altcoin’den Bitcoin (BTC)’e geçiş yapıyor.

Bitcoin’in yükselişi

JVCEA, 19 Ağustos’ta yatırımcıların Japonya’daki kripto para tercihlerini gösteren bir rapor paylaştı. Rapora göre, Bitcoin’in piyasa hakimiyeti, Japon pazarındaki diğer kripto para birimlerinin toplam piyasa değeri ile karşılaştırıldığında Nisan ayında %87’nin üzerine çıktı.

Özellikle, diğer hiçbir kripto para, toplam işlem gören hacmin %7’sinden fazlasından sorumlu değildi. Yine de Nisan ayında, Japonya’da spot kripto para ticareti için aktif hesap sayısında önemli bir artış oldu.

Japon kripto para borsası Bitbank’ta üst düzey bir piyasa analisti olan Yuya Hasegawa, Japon yatırımcılar arasında kripto paralara olan ilginin şu anda Bitcoin’e doğru kaydığını öne sürdü. Aktif hesap sayısındaki muazzam artış, Japonya’daki yeni kullanıcıların, özellikle geçen yazdan bu yana, yalnızca Bitcoin ile ilgilendiğini gösteriyor.

Hasegawa’ya göre Ripple’ın XRP’si, Japon kripto para piyasasında en büyük kaybeden oldu. Kripto para, bir zamanlar aylık işlem hacminin yaklaşık %40’ını oluşturuyordu. Ancak, bu eğilim şimdi BTC’nin lehine döndü. Perspektif açısından, rakam Nisan ayında %5’e düştü.

XRP’nin, menkul kıymet davaları ile savaşmaya devam ettiğini belirtmek gerekiyor. Altcoin‘den sorumlu fintech şirketi Ripple, XRP’nin bir menkul kıymet olduğunu iddia eden birkaç davayla karşı karşıya. Ripple davaların reddedilmesi için bazı çabalar sarf ederken, yasal sıkıntılar XRP’nin bir yatırım seçeneği olarak ve büyük pazarlara girmesini oldukça zorlaştırdı.

Bitcoin hakimiyeti düşüyor

Bitcoin Japonya’da sağlam bir temel kazanmasına rağmen, küresel olarak hakimiyeti düşüyor. CoinMarketCap tarafından sağlanan verilere göre, BTC’nin hakimiyeti Ocak 2017’den bu yana %70’i geçmedi. Şu anda, Bitcoin’in hakimiyeti yıllık en düşük seviyede. BTC, 378 milyar dolarlık toplam kripto para piyasasının %57.2’sini temsil ediyor.

Bitcoin haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz?>>> Hemen enkriptohaber.com/bitcoin sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu