Bitcoin Haberleri

JPMorgan CEO’su Bitcoin’i Desteklemediğini Açıkladı

Sponsorlu İçerik

JPMorgan CEO‘su bitcoin‘in potansiyeliyle ilgilenmiyor ve hatta inanmıyor, ancak müşteri talebi bankanın sektöre yatırım sunmak için çözümler oluşturmasına neden oldu.

Dünyanın en ünlü bankalarından biri olan JPMorgan Chase, bu yılın ikinci yarısında müşterileri için bir Bitcoin fonu başlatacak. Bu gelişme, birçok insanı şirketin CEO‘su Jamie Dimon‘un dijital varlıkla ilgili fikrini değiştirdiğine inandırdı, ancak son zamanlarda hala dijital para biriminin geleceği konusunda şüpheci olduğunu ve Bitcoin ile ilgilenmediğini belirtti.

Verdiği yakın tarihli bir röportajda Dimon, bitcoin ve temellerinin henüz büyük bir destekçisi olmadığını belirtti.

“Bitcoin’in destekçisi değilim. Bitcoin umurumda değil ve onunla ilgilenmiyorum… Blockchain gerçek, onu kullanıyoruz. Ancak insanların bir para biriminin bir ülkenin vergi dairesi, kanunları ve bir merkez bankası tarafından desteklenmesi gerektiğini unutmaması gerekir. “

Dimon, kendisinin Bitcoin ile ilgilenmese de bankanın müşterilerinin dijital para ile ilgilendiğini söyledi.

JPMorgan müşterilerinin istediklerini sunma eğiliminde olan bir banka, bu nedenle bitcoin etkileşimi er ya da geç gelecek bir şey.

Dimon:

“Öte yandan, müşteriler ilgileniyor ve müşterilere ne yapıp ne yapamayacaklarını söylemiyorum.”

JPMorgan ve Bitcoin

Bir yandan JPMorgan CEO‘sunun ilgilenmemesi ve Bitcoin‘in potansiyeline bile inanmaması, diğer yandan müşterilerden gelen talep, bankayı sektöre yatırım sunacak çözümler üretmeye yöneltti.

Başka bir deyişle, bankanın yönetim kurulunun merkezileştirilmiş gücü, halkının genel iradesine karşı savaşabilir, ancak sonunda kaybeder. Bu, geleneksel sektör içinde bile, Bitcoin tarafından yaratılan bir “mikro evren” üzerine harika bir çalışma.

JPMorgan Chase‘in kripto piyasası ile ilişkisi çok ilginç. Alında diğer birçok kurum gibi, banka da 2017’de kripto para biriminin en büyük eleştirmenlerinden biriydi.

Ancak son zamanlarda sektöre daha açık hale geldiler, hatta teknik analistleri kripto paraları birçok analizlerine dahil ettiler.

Ancak kurum genellikle kripto para birimine “ilgisiz” olmaktan ziyade endişe duyduğunu gösteriyor, hatta kripto para birimleri için bir düzenleme geliştirmek için acele edilmesini istiyor.

Bitcoin ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz? >>> Hemen Bitcoin Haberleri sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak için, Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu