Bitcoin HaberleriManşetSon Dakika

Kanada Polisi, Bitcoin Fidyecilerine Karşı Uyardı!

Sponsorlu İçerik

Kanada polisi vatandaşlarından, kendilerine Bitcoin ödemesi yapılmadığı takdirde evlerini havaya uçurmakla tehdit eden fidye tuzağına düşmemeleri konusunda uyardı.

Kimse evinin etrafına yerleştirilen patlayıcılarla ilgili bir mesajla uyanmayı istemez. Fakat birkaç gün önce böyle bir tehdit alan  Seaforth( Güney Ontario, Kanada) sakinleri korkunç bir tehditle karşı karşıya geldi.

Fidyeciler: ”48 saat önce, çevrenizde üç farklı yere 3 cep boyutunda patlayıcı cihazlar yerleştirdik, bombayı canlı izlemek için bağlantıyı tıklayın” diye mail gönderdiler.

Mailin gerçek olabileceği korkusu üzerine Kanada Polisi ile iletişime geçildikten sonra inceleme başlatıldı ama mesajın sadece bir dolandırıcılık girişimi olduğu ortaya çıktı.

Kanada polisleri, bu tür fidyecilerin amaçlarının kurbanlarını hazırlıksız yakalamak ve yüksek miktarda parayı göndermelerini istedikleri konusunda uyarıyor. Bu tür dolandırıcılık yeni değil. Son zamanlarda, dolandırıcıların  ödemeyi Bitcoin ile talep ettikleri, bu yöntem fidyecilerin aldıkları parayı izlemeyi çok zorlaştırdığı  belirtiliyor.

Kanada Yolsuzlukla Mücadele Merkezi (CAFC) potansiyel kurbanları fidye için para göndermemeye çağırıyor (özellikle hediye kartı veya Bitcoin ile ödeme yapmak isteyenleri).

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu