Bitcoin Haberleri

Kazakistan’ın Bitcoin madencilik tasarısı senatoya sunuldu

Sponsorlu İçerik

Bitcoin madenciliği, son blok ödülünün yarıya indirilmesi ve yaygın olarak tartışılan sonuçları nedeniyle her yerde son tartışmaların merkezi haline geldi. Madencilik faaliyetleri bir yavaşlama görüyor olsa da, şu anda Çin‘de bulunan madencilik yoğunluğunu dağıtmak için yeni madencilik projeleri duyuruldu. Bununla birlikte, ucuz elektrik ve elverişli iklim koşulları ve esnek düzenlemeler, madencilik altyapısını desteklemek için kilit noktalar.

Büyük madencilik ülkelerinin aksine, Kazakistan toplam Bitcoin hashrate‘inin %6.17 katkıda bulunuyor ve sırasıyla %6.90 ve %7.24’lük bir oranla katkıda bulunan Rusya ve ABD‘yi takip ediyor. Ülke, ucuz elektrik nedeniyle Bitcoin madenciliği için bir yer olarak ortaya çıkmakta ve ülke de “tamamen teknolojik bir ilerleme” olarak değerlendiriliyor. Son güncellemelere göre, ülke kripto para, Blockchain ve madencilikten bahseden yeni bir yasa tasarısı oluşturdu ve parlamentoya sunuldu.

Kazakistan‘da bir Bitcoin madencisi olan Alan Dorjiev‘e göre, tasarı üzerinde 2018’den beri çalışılıyor ve sonunda senatoya ulaştığını iddia etti.

Tasarı dışında, elektrik oranı kWh başına KDV dahil (%12) iki veya üç cent civarında ve yaklaşık 0.8 kuruş olan nakliye ücretini devlet şebekesinden hariç tuttu. Bu nedenle, bu fiyatlar elektrik yükünün daha yüksek olduğu diğer ülkelere kıyasla daha rekabetçi. Ucuz elektrik arzı ve uygun madencilik koşulları, giderlerini azaltmak isteyen birçok madencinin ilgisini çekiyor.

Diğer Bitcoin haberleri için enkriptohaber.com/bitcoin sayfamızı görüntüleyebilirsiniz.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu