Altcoin HaberleriBitcoin HaberleriManşet

Kripto Hırsızlarına 20 Yıl Hapis!

Sponsorlu İçerik

Romen bir grup siber suçlu, 400.000’den fazla bilgisayara kötü amaçlı yazılım bulaştırmış ve 4 Milyon Dolar‘ın üzerinde Bitcoin ve Monero‘yu çalmıştı. ABD Mahkemesi grubun iki üyesini 20 ve 18 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Bayrob Group olarak bilinen ve her ikisi de Romanya Bükreş‘ten olan 37 yaşlarındaki  Bogdan Nicolescu ve Radu Miclaus ABD Mahkemesi tarafından sırasıyla 20 ve 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bayrob Group ayrıca kurbanların kredi kartlarına ve Darknette sattıkları diğer bilgilerine de erişmişler.

Bayrob grubunun iki üyesine yönelik suçlamalarda 21 ayrı telefon sahtekarlığı, kara para aklama, ağırlaştırılmış kimlik hırsızlığı ve diğer suçlar bulunmakta. Grubun bu üyeleri 400.000’den fazla bilgisayarda Bitcoin ve Monero‘yu şifrelemek için kötü yazılım kullanmaktan ve 4 Milyon Dolar çalmaktan suçlu bulunmuştur. Kötü amaçlı yazılımlar suçluların işlem gücünü gizlilikle kullanmalarına olanak veriyor.

ABD Avukatı Justin Herdman‘ın, internet üzerinde yaygın ve kapsamlı suç faaliyetlerini gizleyebileceğini düşünen siber suçlularının soruşturulması için yapılan kritik çalışmanın altını çizmiştir. Ayrıca internet suçlarının nerede ve ne iş yaptıklarına bakılmaksızın cezasız kalmayacağına dair net bir mesaj gönderdiğini de sözlerine eklemiştir.

Son zamanlarda kripto para çalma saldırılarında bir artış meydana geldi. En Kripto Haber olarak dikkatli olmanızı öneriyoruz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu