Altcoin HaberleriBitcoin HaberleriSon Dakika

Kripto Para Piyasasına Neden Büyük Paralar Girecek?

Sponsorlu İçerik

Yakın zamanda yapılan bir röportajda Henry Arslanian, kripto para pazarlarının geleceği ve neden daha fazla kurumsal yatırımcının gelmek üzere olduğuna olan inancı hakkında fikir verdi.

2019 sonuna yaklaştıkça, herkes kripto para endüstrisinin bu yıl neler başardığına bakıyor. Bununla birlikte, ilginç olan bir konu, dijital varlık pazarının 2020’de nasıl görüneceği.

Bloomberg ile yapılan son röportajda, Pwc’nin Asya Fintech ve kripto para lideri aynı zamanda Hong Kong Fintech Derneği Başkanı Henry Arslanian, bu soruları cevaplamaya çalıştı.

Arslanian, Libra konusuyla başladı ve Facebook’un önerilen kripto para biriminin merkez bankalarının kriptoyla daha fazla ilgilenmesini sağlayan şey olduğunu belirtti. Ona göre, bankaların kripto paralara karşı tepkileri çok yavaştı. Ancak bu günlerde, dünya çapındaki merkez bankalarının    %70’inden fazlası kripto para arıyor.

Kriptoyla ilgilenen büyük, ulus ötesi organizasyonlar söz konusu olduğunda gelecek aylarda büyük bir değişiklik getireceğine inanıyor. Çin, türünün ilk örneği olacak olan kendi Merkez Bankası Dijital Para Birimi’ni (CBDC) başlatmaya hazırlandığından, şu anda sektör içinde ve dışında önemli bir tartışma konusudur.

Aslında, Facebook’un CEO’su Mark Zuckerberg bile Çin’in ABD’nin kriptoyla ilgili olarak hızlı hareket etmesinin nedenlerinden biri olması gerektiğine dikkat çekiyor. ABD’nin kripto para birimleri ile daha fazla ilerleme kaydetmesi gerektiğine inanıyor. Bu arada Libra’nın uluslararası işlemler dünyasına büyük bir değişiklik getirmesi bekleniyor.

Arslanian, yılda yaklaşık 500 Milyar Dolar işlem olduğunu kaydetti. Bunların çoğu 250 milyondan fazla göçmen tarafından gönderiliyor ve Libra’nın bu alanda önemli bir rol oynamasını bekliyor.

Son Gelişmeler Kurumları Bu Alana Çekecek

Arslanian, Bitcoin ve diğer eski kriptolar için potansiyel etkileri sorulduğunda, ” Bitcoin hala tüm kripto para birimlerinin en büyüğüdür.” Bu arada, Libra’nın hala altta yatan varlıklar olarak fiat para birimlerine dayandığına dikkat çekiyor. Diğer kripto varlıklarının da kendi kullanım durumları ve amaçları vardır.

Ayrıca, son 24 ay içinde bu cephede çok fazla düzenleyici ve açıklık bulunduğunu belirterek vergilendirme konusuna da değindi. IRS liderliği ele geçirdi ve son birkaç ay içinde kripto vergileriyle çok daha fazla netlik kazandığı için kredilendirilebilir.

Sonuç olarak Arslanian, 2020 ve sonrasında daha fazla kurumun katılmaya başlamasını bekliyor. Katılımlarının nedeni ise, kurumsal müşterilerin kripto paralara daha fazla ilgi duymalarıdır.

Dijital varlık alanı, kripto saklama, fonlar ve vadeli işlemler  birçok düzenlenmiş  çözüme sahip. Bu araçlar, geleneksel oyuncuların kripto ekosistemi ile daha tanıdık bir şekilde temasa geçmelerine izin veriyor.

Aynı zamanda Arslanian, ortaya çıkan çok sayıda dijital ve sanal banka olduğunu söylüyor.

Sanal bankalar için savaş, Asya’da gerçekleşiyor. 8 tanesi Hong Kong’un merkez bankası tarafından onaylandı.

Sonunda video oyunlarındaki kripto varlıkların değerine değindi. Kara para aklama için kullanılabilme tehlikesi olsa da, sektörde de çok sayıda fırsat bulunmaktadır. Oyuncular oyunlarda silahlar, giysiler ve daha fazlası dahil olmak üzere benzersiz öğeleri kullanabilir, onlara sahip olabilir, onları izleyebilir, takas edebilir ve benzersiz olduklarını bilebilirler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu