Bitcoin HaberleriManşetSon Dakika

Kurumsal Yatırımcıların Bitcoin’e İlgisi Artıyor!

Sponsorlu İçerik

2019’daki Bitcoin fiyat hareketleri gizemli bir romana dönüşmüş olsaydı, insanlık tarafından yazılmış en inişli çıkışlı ve tahmin edilemeyen hikayeye sahip olurdu. Geçen yıl, topluluk “kurumların nasıl geldiğini”, Blockchain ve kripto para birimlerinin toplumsal açıdan benimsenmesini nasıl sağlayacağını diline dolamıştı. Ama bu olmadı, en azından beklendiği şekilde olmadı.

Kripto Paralara Kurumsal Yatırım

Kurumların kripto para birimi alanına 2019’daki ilgisinde bir artış gördü. Sadece Q2, kurumlardan yapılan yatırımlarda 85 milyon doların üzerinde yatırım yaptı ve Q3, merakla beklenen ICE destekli Bakkt borsasının piyasaya sürülmesini gördü. Ayrıca, Grayscale Yatırımlarının, geçen yılın ilk ve ikinci çeyrekleri arasındaki kripto yatırımlı sermayelerini ikiye katladığı bildirildi.

Öte yandan, kurumsal olarak benimsenmede toplumun beklediği ani yükseliş görülmedi ve bu olasılıkla çok sayıda nedenden kaynaklanmakta. Yakın zamanda yürütülen bir Bitwise araştırması, ABD’deki danışmanların sadece %6’sının kripto para birimlerine müşteri fonları yatırdığını ve diğer %94’ünün 2020’de potansiyel yatırım konusunda olumlu yanıt vermediğini gösterdi.

Kurumlar genellikle böyle yüksek riskli bir varlık sınıfına yatırım yapmak için onay almadan önce yönetim kurulu onayları ve kapsamlı araştırmalar yapılmasını gerektiren güçlü yönetişim modellerine sahip oluyor. Yine de kurumlar Bitcoin fiyat keşfi için harika olabilecek kripto türev pazarlarından da uzaklaşmadı.

Buna rağmen, çoğu kurum sadece düzenlenmiş araçlara yatırım yapabilir ve yazımız hazırlandığı sırada sadece bir tanesi Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) – Stone Ridge Trust VI tarafından onaylanmıştı. Yangına körükle gitmek için Stone Ridge Trust VI sözleşmesi, sadece Deribit, Kraken ve BitMEX gibi diğer perakende borsalardan daha düşük likiditeye sahip düzenlenmiş Chicago Ticaret Borsası‘nda (CME) işlem görmektedir.

Kuantum Ekonomi kurucusu ve eski eToro kıdemli analisti Mati Greenspan:

“Gördüğüm kadarıyla, CME vadeli işlem sözleşmelerinin hacimleri Bitcoin’in oynaklığını takip etme eğilimindedir. Wall Street yatırımcıları partiye işler kızıştığı zaman katılmayı sever.”

CME Bitcoin Vadeli İşlemleri Primleri

Ocak, Mart ve Haziran aylarında sona eren sözleşmeler için CME Bitcoin vadeli işlem primlerindeki değişim.

CME’nin Ocak ayında sona eren Bitcoin vadeli işlem sözleşmeleri primleri bu ay BTC fiyatı ile tutarlı bir şekilde hareket ederek varlığın değerinde yükselip düştü. Ancak, Mart sözleşmeleri biraz daha az uyumluydu. BTC fiyatının Ocak ayının ikinci ve üçüncü haftaları arasında düşmesine karşın, Mart sözleşmelerine ilişkin primler artmaya devam etti. Aynı model, aynı zaman dilimi içinde Haziran sözleşmelerinde de görülebilir.

Ayrıca, Bitcoin fiyatı geçen hafta yükselirken, Mart ayı sözleşmeleri için primlerin düşmesiyle hareketlerindeki eşitsizliği daha da artırması dikkat çekici.

CME primleri diğer türev değişim platformlarından tutarlı bir şekilde yüksek olduğundan, kurumsal yatırımcılar varlık üzerinde daha fazla yükselişe geçiyor. Ocak ayının üçüncü haftasında, Bitcoin ortalaması 8.500$ civarındaydı ve CME, 235 Milyon Dolar açık faiz bildirdi. Bitcoin en son bu fiyatta olduğunda, açık faiz 100 Milyon Dolar daha düşüktü.

CME hacimleri de bu ay Ekim ayından çok daha yüksekti ve 2020’nin başlamasından bu yana birkaç kez 500 Milyon Dolar‘ın üzerine çıktı. Ayrıca, bu ticaret hacmi ve açık faiz seviyesi, son Bitcoin yükselişi sırasında görülen seviyeleri çok aştı ve kurumsal yatırımcılardan gelecek bir yükselişin habercisi de olabilir.

Ocak ayının son haftasında primlerdeki düşüş kısa vadeli BTC devalüasyonunu gösterebilirken, Haziran sözleşmelerinin primleri ay boyunca artmaya devam etti. Mayıs ayında gerçekleşmesi öngörülen halving, kurumsal yatırımlardan kripto para birimi sınıfına bir artış anlamına gelebilir.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Mutlu Demirkapı

Girişimci ve YouTuber Olan Mutlu Demirkapı, kripto para alanında çeşitli incelemeler ve araştırmalar yaparak kendisine bu alanda misyon yüklemiştir. En Kripto Haber yazarları arasında yer almaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu