Bitcoin HaberleriSon Dakika

Latin Amerika’da Bitcoin’e İlgi Artıyor!

Sponsorlu İçerik

Popüler Bitcoin eşler arası ticaret platformu LocalBitcoins, Venezuela ve Arjantin‘deki haftalık BTC ticaret hacminde büyük artışlar kaydettiğinden, Latin Amerika‘da kripto para birimlerine, özellikle de Bitcoin‘e olan ilgi artıyor. 

Kripto para istatistik platformu CoinDance’den elde edilen veriler, geçtiğimiz hafta LocalBitcoins’te alım satım faaliyetlerinde bir artış olduğunu ortaya koydu. Venezuela ve Arjantin yerel para birimleriyle haftalık Bitcoin işlem hacminde tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. 

15 Aralık ile 21 Aralık arasında Venezuela’daki LocalBitcoins’de 248 Milyar Bolivar (yaklaşık 24.8 Milyon$) ticaret yapıldı. Bu rakam, önceki haftaya göre %18.46 daha fazla ve Aralık ayının ilk haftasından yaklaşık %20.67 daha yüksek.

Arjantin’de işlem hacmi (BTC/ARS), Venezuela (BTC/VEF) kadar yüksek olmasa da, artış önceki haftalara kıyasla çok büyüktü. 15 Aralık ve 21 Aralık arasında, 32.6 milyondan fazla Arjantin Pezosu (yaklaşık 544.905$), bir önceki haftaya göre %51.6 artışla LocalBitcoins’te işlem gördü. 

Bunun artışın sebebi bölgedeki zorlu ekonomik durumdan kaynaklanabilir. Venezuela ve Arjantin de dahil olmak üzere birçok Latin Amerika ülkesinde, ulusal para birimlerinin çökmesi ve gıda krizi gibi ciddi ekonomik sorunlar yaşanıyor.

Bunun yanı sıra Arjantin, ekonomiyi canlandırmak için kullanılacak sert yöntemlerin bir sonucu olarak sosyal ve politik sorunlarla da karşı karşıya. Kasım ayında, Arjantin Merkez Bankası (BCA) aylık harcama limitini 200$ ‘a düşüren ve Bitcoin satın almak için kredi, banka ve ön ödemeli kartların kullanımını yasaklayan bir dizi rehber yayınladı.  

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu