Bitcoin HaberleriSon Dakika

Lübnan Vatandaşları Nakit Kriziyle Karşı Karşıya!

Sponsorlu İçerik

Lübnan merkez bankası, vatandaşların haftada banka hesaplarından ne kadar para çekebileceği konusunda kısıtlamalar getirdi. Lübnan vatandaşları merkez bankası tarafından bu kısıtlamayı protesto ediyorlar.

Siyasi kargaşa ve savaş benzeri durumdan muzdarip Lübnan bankaları bir süre kapalı kaldıktan sonra Kasım ayında yeniden açıldı. Merkez bankası, haftada 1.000$ ‘lık para çekme limiti ve sadece acil durumlarda uluslararası transfer dahil olmak üzere kısıtlamalar getirdi. Vatandaşlar bankaların yeniden açılmasından bu yana kısıtlamaları protesto ediyorlar.

Yerel haberlere göre, kuzey Lübnan’daki bankalar tekrar kapanmaya başladı. Ülkenin kuzey bölgesindeki bankalar, bir sonraki duyuruya kadar kapandı. Paralarını bankalardan alamayan öfkeli müşteriler protestolara başladı, bu da bankaların faaliyetlerini kapatmasına neden oldu. Lübnan merkez bankası (Banque du Liban), bankalardan ve diğer kalıcı ekonomik sorunlardan dolayı kısıtlamaları getirdi.

Ülkedeki mevcut durum, Bitcoin‘in kitlesel olarak benimsenmesi için sağlam bir zemin oluşturmaktadır. Merkezi fiat para birimleri, özellikle siyasi huzursuzluk olan bir ülkede güvenilmez. Venezuela ve Zimbabve‘de hiperenflasyon o kadar yüksek ki, vatandaşların başka ülkelere sığınmasına neden oldu. Bitcoin, günlük faaliyetler için bankalara aşırı bağımlılık sorununu çözerken, merkeziyetsizlik, paramızın kontrolünü her zaman kendi elimizde tutmamızı sağlar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu