Bitcoin HaberleriManşetSon Dakika

Merkez Bankacılarının Başkanı:’Bitcoin Bizi Çok Şaşırttı’

Sponsorlu İçerik

Merkez Bankalarının bağlı olduğu Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS) başkanı Agustin Carstens Bitcoin‘in kendilerini şaşırttığını belirtti.

Bitcoin ve Libra ile yaşanan inovasyonun yaşattığı şaşkınlıktan kaçınmaya çalışıyoruz” diyen Carstens “Libra ile ilgili olaylar merkez bankaları için bir çalar saat oldu. Merkez bankacıları rahat bir bölgedeydik, ama Libra değişmemiz gerektiğini gösterdi. Bu nedenle, Facebook’tan danışmanlık ve kendi aramızda pek çok tartışma yaşandı” diye ekledi.

Genç nesilin parayı yeniden icat etmek yerine yeteneklerini ve becerilerini inovasyon için kullanması gerektiğini düşündüklerini ve paranın hiçlikten yaratılabileceğini düşünmenin yanlış olduğunu düşündüklerini belirtti.

Bu konunun ortaya çıkması paranın piyasalarda ki seyreltici görevine dair tartışmaların daha da belirginleşecebileceğini göstermekte. Seyrelticiden kasıt ise iktisat kavramında paranın mal veya metanın karşılığı basıldığına dair kavramın değişimi demek oluyor. Digital paraların daha belirginleşmesi üzerinde etkili bir kavram.

Düşünceler bu yaşlı adamın gizli kapılar ardında kararlar alan birinin kontrol edemediğimiz bir şey bize terstir demesinin sadece siyasi gözetim ve vergilendiremediklerini belirtmesinden başka bir şey olmadığını söyletiyor.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu