Bitcoin HaberleriManşet
Trend

Mevcut Bitcoin balina hareketleri ne anlama geliyor?

Sponsorlu İçerik

Veri analiz firması Santiment, 1.000’den fazla Bitcoin içeren adres sayısının tüm zamanların en yüksek seviyesinde olduğunu ortaya çıkardı. Analiz firması Glassnode, 500.000 adreste benzeri görülmemiş bir Bitcoin birikimi kaydetti.

İki büyük araştırma şirketinden gelen yeni veriler, Bitcoin’in gelecekteki performansı hakkında iyimser kalmak için sağlam nedenler olduğunu doğruluyor. Veriler, 1.000’den fazla BTC biriktiren ve bu nedenle balina olarak bilinen Bitcoin adresleri için tüm zamanların en yüksek seviyesini gösteriyor. Arcane Research, araştırma firması Santiment’in verilerini paylaştı. Aşağıdaki tabloya göre balina sayısı (1.000 BTC’den fazla) 2.200’e yükseldi.

bitcoin balina sayisi

Arcane Research, Bitcoin balinalarının şu anda kar elde etmekle ilgilenmediğini gösteriyor. Ayrıca şirket, iki büyük Bitcoin boğa koşusunun başlangıcı ile balina sayısı arasında doğrudan bir ilişki kuruyor. Rakamlara göre, mevcut piyasa bir sonraki Bitcoin boğa döngüsünün başında olabilir.

Büyük Bitcoin yatırımcılarının hareketi, tarihsel olarak, piyasada ne zaman alım satım ilgisi olduğunun iyi bir göstergesi oldu. Sonuç olarak, kripto paranın yeni bir boğanın başında olup olmadığını tahmin etmek için kullanılabilir. Bu bağlamda, popüler YouTuber Lark Davis, balina adreslerindeki artışın Bitcoin satın alma zamanının geldiğinin bir kanıtı olduğunu belirtti.

Bitcoin balinaları birikim aşamasında

Araştırma firması Glassnode’dan gelen veriler, Arcane Research’ün bulguları ile destekleniyor. Glassnode, şu anda benzeri görülmemiş bir birikim eğilimine sahip 500.000 Bitcoin adresi olduğunu ortaya çıkardı. Aşağıdaki grafikte gösterildiği gibi, bu adresler yaklaşık 2.6 milyon Bitcoin biriktirdi.

bitcoin balinalarin kac btc'si var

Bu nedenle Glassnode ve Santiment verileri, Bitcoin balinalarının şu anda birikim aşamasında olduğunu gösteriyor. Bitcoin fiyatı bu aşamada fayda sağlayabilir. Larry Davis bu sonuçları destekliyor, büyük yatırımcıların pozisyonlarında güçlü olduklarını ve satın almaktan korkmadıklarını vurguladı.

Yukarıdaki verilere ek olarak, Glassnode “Stablecoin Arz Oranına” (SSR) işaret etti. Araştırma firması, SSR’nin bir yıl öncesine göre üç kat daha güçlü olduğu için yukarı doğru hareketin devam etmesini bekliyor.

”Mevcut Stablecoin Arz Oranı (SSR), Bitcoin üzerinden yüksek bir satın alma gücü ve dolayısıyla yukarı doğru bir hareketin olacağını gösteriyor. SSR, bir yıl önce BTC’nin bu fiyat seviyelerine ulaştığı zamankinden 3 kat daha güçlü.”

Bitcoin haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz?>>> Hemen enkriptohaber.com/bitcoin sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu