Mike Novogratz Bitcoin fiyat tahminini iki katına çıkardı

Eski Wall Street finansal riskten korunma fonu yöneticisi ve önde gelen yatırımcı Mike Novogratz, kısa süre önce Bitcoin‘in yakında 10.000 doları aşabileceğini ve 20.000 dolara yükseleceğini söyledi. Ayrıca, paranın dünya çapında dijitalleşmesinin başladığını ve ABD’nin Çin gibi diğer ulusları yakalaması gerektiğini de kaydetti.

Novogratz, kripto para yatırım şirketi Galaxy Investment Partners’ın CEO’su ve uzun süredir Bitcoin destekçisi. 2019’un ortalarında, BTC‘nin yıl sonunda 20.000 dolarlık tüm zamanların en yüksek fiyatına döneceğini tahmin etti ve bu gerçekleşmedi.

Bitcoin 2019’un sonuna doğru değer kazanmaya başladı ve Novogratz, 2020’yi yaklaşık 12.000 dolardan bitireceği başka bir tahmin yaptı. Ancak son zamanlarda yapılan bir röportajda, yaklaşan gelişmeleri dayanarak hedefini neredeyse iki katına çıkardı.

Yakın zamanda Bitcoin’in ABD’deki ana para birimi olarak doların yerini alabileceği varsayımlarını reddetti, ancak insanların aynı nedenlerle BTC’ye ve altına döndüğünü, sonuçta bunun fiyatları artırabileceğini belirtti.

Mike Novogratz:

“İnsanlar neden Bitcoin alıyor? Altın satın almakla aynı sebepten dolayı. Altın yüksekte, Bitcoin 5.000 doların altından geldi ve neredeyse 10.000 dolara geri döndü. Çünkü insanlar Fed’in ve Hazine’nin çok fazla dolar basması ve satın almasından endişe ediyorlar. Hazine’nin devasa mali teşvik ile her şeyi finanse eden Fed arasındaki bu kutsal ittifakı gördük.”

Bu nedenle, aşırı miktarda dolar ekonomiyi sular altında bırakmaya devam ettikçe, dolar büyük bir devalüasyon yaşayabilir, diye ekledi.

Mike Novogratz:

“Bu olumsuz sonuçlarla mücadele etmek için insanlar Bitcoin’i riskten korunma aracı olarak kullanıyor. Bu nedenle, yakında 10.000 doları geçmeyi başaramazsa beni şaşırtacak. 10.000 dolardan sonra 14.000 doları ve hatta 20.000 doları göreceksiniz.”

Paranın dijitalleşmesi

Novogratz tamamen elektronik işlemlerin egemen olduğu bir finansal sisteme geçiş konusuna da değindi. Çin’deki tüm işlemlerin % 93’ünün elektronik olarak yapıldığını, ABD’nin geride kaldığını söyledi.

Mike Novogratz:

“Dijital bir döneme giriyoruz. Hızlı bir şekilde harekete geçmemiz gerekiyor, yoksa ABD geride kalacak. Bazı zamanlarda, doların stabilcoin veya kripto versiyonuna sahip olmayacağımızı düşünmek neredeyse imkansız. Gerçekten işlem yaptığımız şey olacaklar.”

Diğer Bitcoin haberleri için enkriptohaber.com/bitcoin sayfamızı görüntüleyebilirsiniz.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.