Bitcoin HaberleriManşet

Milyar dolarlık yatırım şirketi, Bitcoin alımlarını artırdı

Sponsorlu İçerik

Milyar dolarlık yatırım şirketi Grayscale, son 100 gün içinde 60.000 Bitcoin satın aldı, bu da üretilen tüm Bitcoin‘lerin yaklaşık üçte birine eşit. Grayscale’in müşterilerinin %88’inin kurumsal kategoriye girdiği göz önüne alındığında, bu son bulgu, işletme sınıfının Bitcoin‘i nasıl gördüğüne dair bir yükseliş göstergesi olabilir.

Bir kripto para bağımsız araştırması, 2017’den beri Grayscale Bitcoin Trust (GBTC)’taki Bitcoin sayısını izledi. Trust resmi web sitesine göre, 15 Mayıs 2020’de yönetim altındaki varlıklar 3.3 milyar dolara eşitti. Araştırma raporuna göre, Grayscale tarafından tutulan BTC sayısı 7 Şubat’ta 283.192’den 17 Mayıs’ta 343.594 BTC’ye yükselttiğini belirtti.

“Son 100 günde 60.000 Bitcoin, o dönemde yeni basılmış tüm Bitcoin’lerin yaklaşık %33 ile %34 arasında, verin veya alın.”

Bu bağlamda, Aralık 2018 ve 2019 arasındaki 12 ayda, Grayscale, Bitcoin trust‘ta sadece 30.000 BTC artırdı.

Bu, son zamanlarda sadece 100 günde 60.000 BTC alımını daha da dikkat çekici hale getiriyor. Bir varsayım, Bitcoin halving‘in bir katalizör gibi davranmış olabileceği yönünde. Bu varsayım, en azından kısmen, halving gerçekleşmeden sadece birkaç hafta önce Nisan ayı sonlarında başlayan satın alma oranında keskin bir artış gösteren verilerle destekleniyor.

Bitcoin’e olan kurumsal ilgi yükselişte!

2018’de Grayscale’in yılın ilk yarısına ait Dijital Varlık Raporu, satın alımların %56’sının kurumsal yatırımcılardan geldiğini gösterdi.

2020 yılının ilk çeyrek raporunun yayınlanmasıyla birlikte, bu sayı %88’e yükseldi. Kurumsal ilgi, Bitcoin‘in gelecekteki başarısının kesin bir işareti olarak görülmemesine rağmen, rakamlar kripto para biriminin o tuhaf, suçlu internet şey olarak kabul edilmekten uzaklaştığını gösteriyor.

Nisan ayında, Grayscale‘ın Ethereum Trust’u 2020’de çıkarılan tüm ETH’nin yaklaşık %50’sini satın aldığını açıkladı.

Diğer Bitcoin haberleri için enkriptohaber.com/bitcoin sayfamızı görüntüleyebilirsiniz.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu