Bitcoin HaberleriManşet

Neden Bitcoin satın almalıyız?

Sponsorlu İçerik

Yatırım yapılacağı zaman kapsamlı bir araştırma, deneyim ve her kararın ardındaki nedenlerin en ince ayrıntısına kadar incelenmesi gerekiyor. Popüler kripto para savunucusu ve analist Brandon Quittem kısa süre önce insanların neden Bitcoin satın alması gerektiğini araştırdı ve sonuçları maddeler halinde listeledi.

Performans, kaos, merak

Quittem ilk olarak Bitcoin’in geçmiş performansını özetledi. Daha spesifik olarak, birincil kripto para biriminin en iyi performans gösteren varlık haline geldiği son on yıla atıfta bulundu. Son on yılda, BTC yatırımcılarına yaklaşık %8.900.000 getiri sağladı ve bu da diğer tüm varlıklardan önemli ölçüde daha fazla.

Her ne kadar yeni on yıl sadece aylar önce başlamış olsa da, BTC yılbaşından bugüne %30 getiri ile S&P 500, altın ve devlet tahvillerinden daha iyi performans gösteriyor.

Analist, ikinci nedenden dolayı Bitcoin’in belirsizlik / kaos üzerinde büyüdüğünü kaydetti. 2020 yılı içinde yaşanan olaylara atıfta bulunarak, ABD – İran gerginliği, Avustralya’daki yangınlar ve COVID-19 salgını ile “Bitcoin bunun için doğdu” dedi.

Bitcoin 2008 yılında başlayan büyük mali kriz sırasında ortaya çıktı. O yıllarda ve yukarıda belirtilen kaotik olaylarda çok fazla türbülans yaşarken, hayatta kaldı ve güçlü bir şekilde yoluna devam ediyor.

Quittem, “Bitcoin eğlenceli ve biraz meraklısınız” diye devam etti ve “dünyayı değiştiren devrimci teknolojisinden” bahsetti. Bu aynı zamanda insanları “küçük bir Bitcoin yatırımı düşünmeye teşvik etmeli” dedi.

Dışarıda tanınma ve adil olma

Dördüncü ve beşinci nedenlerden dolayı Quittem, “dış dünyadan” tanınmaya değindi. Geçen yıl kesinlikle “Bitcoin’i öldürme kapasitesi yok” diyen ABD Kongre Üyesi Patrick McHenry’nin sözlerine vurgu yaptı.

Sonra, sözde akıllı para var. Quittem, McHenry’nin sözlerinin piyasa değeri ile en büyük kripto para birimini destekleyen birçok yatırımcı getirdiğini belirtti ve dışarıda tanınmaya örnek gösterdi.

Ayrıca, popüler finansal riskten korunma fonu yöneticisi Paul Tudor Jones geçtiğimiz günlerde enflasyon oranlarının artması tehdidiyle mücadele etmek için Bitcoin satın aldığını söyledi. Social Capital kurucusu Chamath Palihapitiya, Warren Buffett’in Bitcoin’i oldukça olumsuz algılamasına karşı çıktı ve insanları en az %1 yatırım yapmaya çağırdı.

Twitter CEO’su Jack Dorsey, her fırsatta BTC’yi desteklediğini açıkladı. Dahası, kişisel Twitter profilinde açıklama alanına yazılan tek bir kelime var ve şöyle yazıyor; ”Bitcoin”.

Quittem ayrıca, “fırsat eşitliğini mümkün kıldığı için Bitcoin en adil paradır” dedi. Merkezi bir otoritenin çalışmadığı veya herhangi bir karar vermediği BTC’nin merkezi olmayan yapısına atıfta bulunarak;

“Herkes aynı para sistemine katılabilir. Yoksullara, azınlıklara, yaşlılara ve çaresizlere karşı ayrımcılık yapan hükümet parasını bitirelim.”

Serbest konuşma, kıtlık ve Roma İmparatorluğu

Brandon Quittem:

“Serbest konuşma özgür ve açık bir toplumu destekler. Bitcoin paradır ve paranın konuşmadır. Ana cadde acı çekerken hükümetlerin ve merkez bankalarının arkadaşlarını kurtarmasını izlemek istemez misiniz? Dolarınızla oy verin: Bitcoin satın alın.”

Sekiz numaralı neden Bitcoin’in birincil özelliklerinden biri olan kıtlık. Sadece 21 milyon BTC var olacak. Kabaca dört yılda bir gerçekleşen halving adı verilen bir olay, yeni çıkarılan Bitcoin sayısını yarıya indiriyor, bu da süreci yavaşlatıyor ve daha da kıt hale getiriyor.

Bu nedenle, sınırlı sayıda olan Bitcoin genellikle sınırlı sayıda olmayan altın ile karşılaştırılır. Bununla birlikte, hiç kimse değerli metalin ne kadarının var olduğunu bilmese de BTC‘nin maksimum sınırı iyi bilinen bir gerçek.

Brandon Quittem:

“Tıpkı Roma İmparatorluğu gibi, ABD Doları hegemonyası da sonsuza dek sürmeyecek.”

Quittem, para tabanının periyodik olarak değiştiğini ve Bitcoin’in bir sonraki para tabanı olma şansının gerçek olduğunu belirtti.

Şu anda bunun olmasına oldukça uzun yıllar olmasına rağmen, gerçekten gerçekleşirse, Bitcoin’in pazardaki konumu ve muhtemelen fiyatı fırlayacak.

Sınırsız para basma politikası

Daha sonra Quittem, Bitcoin’in sınırlı tedarikini ve merkezi hükümetlerin son zamanlarda sınırsız para basmalarına değindi.

COVID-19 salgını dünya çapında sayısız ekonomik şoklara neden oldu. Düşen pazarlarla savaşmak için hükümetler sınırsız para basmaya başladılar. Örneğin ABD Federal Rezervi, çeşitli nedenlerden dolayı trilyonlarca dolar bastı. İlk sonuçlar gerçekten ekonomiye bir dereceye kadar yardımcı olurken ve piyasalar toparlanırken, uzun vadeli sonuçlar yıkıcı olabilir.

Önde gelen Amerikalı iktisatçı Peter Schiff, bu aşırı miktarların ABD’yi hiperenflasyon durumuna sokabileceği konusunda uyardı.

Quittem 11. Bitcoin satın al sebebi olarak bilime vurgu yaptı.

“Bitcoin, 1 milyar yıldan uzun süredir çalışan evrimsel bir stratejiyi taklit ediyor (merkezi olmayan ağ zekası). Miselyum, nöronlar, internet ve şimdi Bitcoin.”

Sonuç olarak, Quittem;

“Para, insanların karmaşık bir toplumda örgütlenmesini sağlayan temel bir teknolojidir. Ayrıca, herkes için zenginliği artıran uzmanlaşma ve ticareti sağlar. Bu, şimdiye kadar sahip olduğumuz en iyi para.”

Diğer Bitcoin haberleri için enkriptohaber.com/bitcoin sayfamızı görüntüleyebilirsiniz.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu