Bitcoin Haberleri

Paraguay, Bitcoin madenciliğine yatırım yapabilir

Sponsorlu İçerik

Bitcoin madencilerinin Çin’den göçü ve Paraguay’daki kripto para madenciliğini düzenleyen tasarı ülkede bir yatırım dalgasını tetikleyebilir. Yerel basına göre, Paraguay ülkesi üç yıl içinde 500.000’den fazla Bitcoin madencisi alabilir.

Şu anda, madencilik faaliyetlerini Paraguay’a taşımakla ilgilenen en az sekiz Çinli grup var.

Madencilik şirketi Digital Assets’in CEO’su ve kripto para birimlerini düzenlemek için yerel tasarının danışmanı Juanjo Benítez Rickmann’a göre, Çin’deki yasaklardan uzun süre sonra bölgeye olan ilgi arttı.

Bu anlamda yönetici, gruplardan birinin ülkeye çoktan geldiğini ve önümüzdeki aylarda 90.000 ekipman kuracağını açıkladı.

Paraguay’da Madencilik

Rickmann’a göre, son haftalarda çok sayıda madencilik şirketi Paraguaylı madencilerle temas halinde.

Buna ek olarak, madenciler ayrıca endüstriyi düzenleyen yasa ve kriptoassetlerin ticarileştirilmesi konusunda kongre müzakerelerinin ilerlemesi konusunda siyasi temsilcilerle de görüşüyorlar.

“Tasarı Paraguay’a gelen büyük madencilik şirketleri için tasarlanmıştır. Çin’de 6.000 MW kapatıldı. Bu, 5.500 MW enerji fazlalığı olan Paraguay’da var olanlarla çakışıyor. Dünyanın dört bir yanından Paraguay’a gelmekle ilgilenen bir çok şirket ismi var.” dedi.

Ona göre, ilgilenenler arasında geleneksel altın, gümüş, bakır veya bronz madencilik sektörüne yatırım yapan şirketler de yer alıyor.

Bu şirketler faaliyetlerini göçe geçirmeye ve “dijital altın” madenciliğine yatırım yapmaya istekli olacaklardı. Ancak bunun için Paraguay’da Bitcoin için uygun yasal koşulların olması gerekir.

Paraguay’ın iki büyük hidroelektrik barajı vardır: Itaipu (Paraguay-Brezilya) ve Yacyretá (Paraguay-Arjantin). Paraguay, sadece 3.300 MW tüketmekte ve iki baraj toplam 8.500 MW üretmektedir.

Toplamda yaklaşık 5.500 MW yenilenebilir enerji fazlası bulunmaktadır. Kripto para sektörü, bu fazla enerjiyi kullanmak istemektedirler.

Son olarak, Çinli şirketler de yenilenebilir enerji kullanacakları, Bitcoin dostu bir ülkeye yerleşecekleri ve yerel nitelikli bir iş gücüne sahip olacakları Paraguay’a olumlu bakmaktadırlar.

Bitcoin ile ilgili en güncel içeriklere için Bitcoin Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu