Bitcoin HaberleriSon Dakika

Popüler Analiste Göre Bitcoin Tekrar Düşebilir!

Sponsorlu İçerik

Bitcoin,  bu ayın başlarında 6.600 Dolar seviyesine düştü ve birçok yatırımcının zarar görmesine neden oldu. Çünkü yatırımcılar ve analistler bu fiyat hareketini beklemiyordu. Çok az bir süre sonra analistler 7.800 Dolar seviyelerini öngördü ve gerçekleşti.

Yine de, bir analist, Bitcoin ve kripto para birimi pazarının yönünü tahmin etmek için daha az bilinen bir analiz yöntemi kullanarak hareketleri izliyor.

Twitter’da popüler bir analist olan NebraskanGooner, son birkaç ay boyunca sosyal medya sayfalarıyla “fraktal” olarak bilinen analiz yöntemini ortaya koyuyor.

Fraktal, finansal piyasalarda, bir varlığın tarihsel fiyat modelinin, yönünün farklı bir zaman diliminde, farklı bir varlık için tekrar yansıtılması. Bazı analistler tesadüf olarak görürken,  fraktal yönteminin potansiyel olarak Bitcoin ve diğer kripto para birimleri için iyi çalışabileceği görüldü.

Fraktal, Bitcoin fiyatının gerçekleşmeden önceki 6.600 Dolar‘a düştüğünü ve ardından 2 hafta önce görülen yaklaşık 8.000 Dolar’lık toparlanmayı öngördü. Şimdi, Nebraskan‘ın yakın zamanda belirttiği gibi, Bitcoin‘in önümüzdeki iki hafta içinde 6.200 Dolar‘a, hatta daha da düşük bir seviyeye düşmek üzere olduğunu gösteriyor. Bu, mevcut seviyelerden % 18 düşüş demektir.

NebraskanGooner, bir yazıyla Bitcoin‘in haftalık grafiğinin, güçlü düştükten sonra bir toparlanmanın görülmesine rağmen düşüş eğiliminde olduğuna dikkat çekti. Özellikle, BTC’nin 99 haftalık temel hareketli ortalama ve yatay direnç bölgesini kıramadığını, “artan alıcı hacmi” açıklamasının net bir yanlış olduğunu ve bilanço içi hacim göstergesinin düşüş testini gördüğünü belirtti.

Bunları göz önünde bulunduran kripto para analisti, Bitcoin fiyatının daha düşük bir seviyeyi görmesini beklediğini belirtti. 6.000 Dolar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu