Bitcoin HaberleriManşet

Ripple’ın kurucu ortağından, BTC Madencilik Önerileri

Sponsorlu İçerik

Ripple başkanı, kripto para madenciliği sürecini daha çevre dostu hale getirecek yeni Bitcoin madenciliği önerileri sundu. Bu açıklama, Bitcoin fiyatlarının düştüğü ve geçtiğimiz hafta 500 milyar dolar değerinde kripto paranın piyasadan silinmesiyle geldi.

Bitcoin, son yıllarda Bitcoin madencilik faaliyetlerinin yüksek enerji tüketimi nedeniyle eleştiriliyor. Madencilik sürecinde tüketilen enerjinin de kripto fiyatları yükseldikçe artması bekleniyor.

Geçen yıl Bitcoin‘in fiyatı neredeyse %500 arttı. Bununla birlikte, geçtiğimiz hafta son zamanlarda yaşanan fiyat dalgalanmaları, Bitcoin fiyatlarını aşağı çekti ve piyasadaki çöküşün ardından 500 milyar doların üzerinde kripto para piyasadan silindi.

Bitcoin’in PoS’yi benimsemesi önerisi

Kripto para birimleri arasındaki rekabet, bazı geliştiricileri hızlı ve verimli madencilik yöntemlerine geçmeye itti. Ripple‘ın kurucu ortağı Chris Larsen, Bitcoin‘i eğilimi takip etmeye ve çevre dostu modellere geçmeye çağırdı . Larsen‘e göre bu değişim, Bitcoin‘in pazardaki hakimiyetini korumasını sağlayacak.

Bitcoin‘in madencilik süreci şu anda yüksek miktarda güç kullanan bir çalışma kanıtı sistemine dayanıyor. Madenciler, işlemleri doğrulamak ve Bitcoin ile ödendikleri hash oranını hesaplamak için enerji kullanıyorlar.

İkinci en büyük kripto para birimi olan Ethereum , Proof of Stake modeline geçmesi beklenen Eth2 yükseltmesini başlatıyor . Bu yükseltme, madenciler blockchainden çıkarılacağı için madencilik ücretini ve işlem ücretlerini azaltacak

Piyasa değeri açısından en büyük dördüncü kripto para birimi olan Ripple‘ın XRP‘si, işlemleri doğrulamak ve defterin güvenliğini sağlamak için federe bir konsensüs modeli kullanıyor. Larsen, Bitcoin madenciliğinin iklim üzerindeki etkileri göz önüne alındığında Bitcoin tarafından yapılan bir değişikliğin çok önemli olduğuna dikkat çekti. Larsen, Bitcoin‘in madencilik için kullandığı yıllık ortalama enerjinin 123 TWh olduğunu ve bu da 12 milyon ABD evine enerji sağlayabileceğini belirtti. Bitcoin madenciliği ayrıca her yıl 63 milyon ton CO2 yaymakta.

Bitcoin çevreye zarar veriyor

Chris Larsen, Bitcoin‘in muazzam enerji tüketimine işaret eden tek büyük oyuncu değil. Bill Gates geçtiğimiz günlerde Bitcoin‘in iklime uygun olmadığını belirtirken, ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Bitcoin‘in enerji tüketiminin şaşırtıcı olduğunu belirtti.

Ancak Bitcoin topluluğu, Bitcoin‘in çevre için kötü olduğu iddialarını şiddetle reddetti. Son zamanlarda, önde gelen iki kripto para destekçisi Ark Invest ve SquareBitcoin madenciliğinin yenilenebilir enerji sektörüne nasıl fayda sağlayabileceğini gösteren bir white paper yayınladı. Teknik incelemeye göre, Bitcoin kullanımı için güneş ve rüzgar enerjisine güvenmek, talep ve arzı dengelemeyle mücadele eden yenilenebilir enerji sektörünü geliştirecek.

Bitcoin ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz? >>> Hemen Bitcoin Haberleri sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu