Bitcoin HaberleriManşet

Robert Kiyosaki: Bitcoin en hızlı at olmak üzere

Sponsorlu İçerik

”Zengin Baba, Yoksul Baba” kitabının yazarı ve önde gelen Amerikalı yatırımcı Robert Kiyosaki, Bitcoin’in büyük bir hamle yapmak üzere olduğu konusunda iyimserliğini dile getirdi. Altın şimdiye kadarki en iyi yıllarından birini görmüş olsa da, Kiyosaki, Bitcoin’i “uyuyan” olarak tanımlayarak “en hızlı at” olmak üzere olduğunu belirtti.

Altın bu yıl tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı ve son raporlara göre, hala yeni ATH’ye doğru ilerliyor. Öte yandan gümüş, tüm zamanların en yüksek fiyatının hala %35 altında. Bu nedenle Kiyosaki hala çok daha ucuz olduğu için onu altından daha iyi bir seçenek olarak tanımlıyor. Bununla birlikte, Bitcoin’in performansı konusunda çok daha iyimser görünüyor.

Bitcoin hala uyuyor

Bitcoin için 2019 yılı, fiyat açısından 2017’den sonra en iyi ikinci yıl oldu. 2020 hala 2019’un en yüksek seviyesi olan yaklaşık 14.000 doların gerisinde olsa da, Bitcoin şimdiye kadar oldukça etkileyici bir performans gösterdi. Ve yalnızca 2. çeyrekte %42 oranında yükseldi. Bu performansa rağmen Kiyaosaki, onu tüm yatırımlar arasında hala “uyuyan” olarak tanımlıyor.

Birkaç analist, Bitcoin’in yakın gelecekte ve aynı zamanda uzun vadede büyük bir hamle yapmak üzere olduğunu tahmin etti. Haberimizin hazırlandığı sırada Bitcoin 11.978 dolardan işlem görüyordu. Bazı analistler, önümüzdeki yılın başlarında tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşacağına inanıyor. 2020’de tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmak için hala küçük bir olasılık var ve bu, yıl ilerledikçe artması muhtemel.

İyimserliğin çoğu, Bitcoin’e artan ilgiden ve doların kötüleşen durumundan ve yatırımcıların diğer varlıklara olan güvenlerini kaybetmesinden kaynaklanıyor. Artık altın savunucuları bile, fiyat neredeyse zirveye ulaştığından daha fazla altına yatırım yapmayacaklarını açıklıyorlar. Daha fazla yatırımcı diğer varlık türlerine olan güvenini kaybediyor ve bu da Bitcoin’i daha çekici hale getirebilir.

Temeller daha fazlasının geldiğini gösteriyor

Bitcoin’in hala sunabileceği çok şey olduğuna dair önemli bir gösterge, ağın temelleri. Yeni adreslerin sayısı, aktif adreslerin sayısı ve genel faaliyetler gibi temeller sürekli artış gösteriyor. Diğer bir önemli metrik olan, fark edilen fiyat (realized price) Bitcoin tarihinde ilk kez yeni bir zirveye ulaştı.

Fark edilen fiyat metriği, piyasa değerinin şimdiye kadar çıkarılmış toplam coin miktarına bölünmesiyle elde edilir. Tarihsel olarak, bu, daha fazla yatırımcının alana girdiğini ve dolayısıyla sonunda fiyatı artıracak olan Bitcoin talebini artırdığını gösterdiği için potansiyel olarak yükseliş yönünde bir durum olabilir.

Bitcoin haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz?>>> Hemen enkriptohaber.com/bitcoin sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu