Bitcoin HaberleriManşetSon Dakika

Roger Ver, Bitcoin’i Sert Eleştirdi!

Sponsorlu İçerik

İlk Bitcoin destekleyicilerinden biri olarak bilinen kripto para girişimcisi ve yatırımcısı Roger Ver, şimdi Bitcoin’in en popüler çatalı Bitcoin Cash‘i destekliyor. Bu yüzden eski favori kripto parasını her fırsatta sert eleştirmesiyle sık sık gündeme gelmeye başladı.

Ver, eleştirisini birkaç paragrafta özetlemeye çalıştı. Yüksek maliyetler ve Bitcoin işlemlerinin düşük hızı onun için en rahatsız edici özellikleri arasında.

Ayrıca, Bitcoin işlemlerini güvenilmez ve geri dönüşümlü olarak adlandırıyor. Ona göre, Bitcoin ciddi merkezileşmeye tabi ve bu nedenle açgözlü geliştiriciler tarafından kontrol ediliyor.

Ayrıca, Bitcoin tabanlı ikinci katman çözümlerinin savunucularını da eleştirilerine ekledi. Görünüşe göre, bazı verileri zincir dışı işleyerek Bitcoin‘in ana Blockchain’i boşaltmak için kullanılan popüler yan zincir protokolü olan Lightning Network‘ü ima ediyor.

Ver, bu çözümü pahalı ve riskli olarak nitelendirdi. Ona göre, Bitcoin L2 çözümlerini, sadece bilgisayar bilimlerinde derece sahipleri tarafından çalıştırılabilir.

Son olarak, PayPal ile aynı şekilde riskli, pahalı ve yavaş olduğunu, bir kez daha merkezi ve balinaların hakimiyetin de olduğunu vurguladı.

Mutlu Demirkapı

Girişimci ve YouTuber Olan Mutlu Demirkapı, kripto para alanında çeşitli incelemeler ve araştırmalar yaparak kendisine bu alanda misyon yüklemiştir. En Kripto Haber yazarları arasında yer almaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu