Bitcoin HaberleriManşet

Rusya’da BTC ticareti COVID-19 pandemisinin ortasında arttı

Sponsorlu İçerik

COVID-19 salgını nedeniyle uygulanan kısıtlamalardan dolayı Rusya‘da Bitcoin ticareti arttı. Kripto para borsaları pandemi sırasında daha fazla kayıt olduğunu bildirdi.

IBTimes raporuna göre, Binance Russia, Garantex ve EXMO gibi birkaç Rus kripto para borsası, Rus haber sitesi RBC-Crypto’ya Mart ve Mayıs 2020 arasında kullanıcı kayıtları ve etkinliğinde önemli bir artış olduğunu söyledi. Ayrıca, Binance Russia, Bitcoin ticaret faaliyetlerinin Nisan ve Mayıs aylarında, Mart ayına göre rakamlarının iki katı ve Ocak ayında kaydettikleri rakamların beş katı olduğunu açıkladı. Kripto para borsalarına yapılan yüksek kullanıcı kayıtlarının yanı sıra, Bitcoin Vadeli İşlemleri ticaret faaliyetinde de bir artış var.

Pandemi sırasında dijital ödeme ihtiyacı arttı

Dünyanın dört bir yanındaki insanlar artık aralarındaki fiziksel teması sınırlamak için nakitsiz ödemeyi seçiyorlar ve dijital ödemelere daha fazla güveniyor. İnsanlar son derece bulaşıcı COVID-19 salgınından enfekte olma şansını azaltmak için nakit işlemlerinden kaçınıyor. Dünyadaki birçok merkez bankası da Merkez Bankası Dijital Para Birimleri (CBDC) hakkında çalışıyor ve araştırıyor. Çin Halk Bankası’nın bu yıl DC / EP olarak adlandırılan ulusal dijital yuanını çıkarması bekleniyor.

Rus milletvekilleri ülkede kripto para kullanımını yasaklamaya çalışıyor. Rusya’nın Ekonomik Kalkınma Bakanlığı, dijital finansal varlıklar için güncellenmiş bir taslak da dahil olmak üzere, Devlet Dumasına çeşitli tasarılar sundu.

Diğer Bitcoin haberleri için enkriptohaber.com/bitcoin sayfamızı görüntüleyebilirsiniz.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu